Stor interesse for ny idrætslinje

Fremmødet var stort, da der forleden blev afholdt informationsmøde om den nye idrætstalentlinje på Stavnsholtskolen

Der var stort fremmøde, da der forleden blev afholdt et informationsmøde om den nye idrætstalentlinje på Stavnsholtskolen. som åbner sin første 7. klasse efter sommerferien. En stor flok nysgerrige og håbefulde sportstalenter og deres forældre var mødt op til informationsmødet.
Skoleleder Jakob Bjerre, centerchef for Dagtilbud og Skole Per Udesen, talenttræner i FCN Kenneth Rasmussen, samt den nyansatte talentkoordinator på Stavnsholtskolen Rasmus Kalle Saaby, var alle oplægsholdere på mødet. Her løftede de sløret for kommunens og skolens visioner for den nye linje. Med den nye linje vil kommunen skabe de rammer, der skal til for, at kommunens talenter kan få plads og tid til at udvikle deres talent til det højeste niveau og indfri deres drømme om at vinde den store guldmedalje.
Fik du læst: FCN har fundet takten: Nu bliver det rigtig sjovt
Noget af det, der skal give de unge talenter et forspring i kampen for guldet, er, at den nye linje giver plads til, at de to gange om ugen har tid til at morgentræne i skoletiden. Desuden vil man med linjen generelt forsøge at skabe plads til stævner og træningslejre. Det er dog afgørende, at de unge talenter - samtidig med deres sport - får en skolegang, der er på et højt niveau. Skolen vil kort fortalt sikre, at det sportslige og faglige går hånd i hånd.
“De unge talenter lyttede opmærksomt til oplægsholderne, og man kunne mærke på deres nysgerrige spørgsmål efterfølgende, at det var seriøse unge mennesker, der var bænket denne aften. Således er erfaringen fra andre skoler med lignende klasser da også, at de unge sportstalenter har en ganske positiv effekt på de øvrige udskolingselever”, fortæller talentkoordinator Rasmus Kalle Saaby i en pressemeddelelse.

Ansøg i april

Ansøgningsfristen til linjen er den 1. maj, så man skal allerede nu ud og tale med sin træner eller forening, hvis man gerne vil i betragtning til linjen. For at søge ind skal man være medlem af en idrætsforening i Furesø Kommune, og man skal dyrke idræt på højt niveau. Det er idrætsforeningen, der skal vurdere, at eleven har et særligt talent inden for sin sportsgren.

mw

Idrætstalentlinjen

- Linjen er en udskolingslinje (7. - 9. klasse). Den første 7. klasse starter i skoleåret 2017/2018, hvorefter der udvides med en ny 7. klasse, indtil der er en hel udskolingslinje i skoleåret 2019/2020
- Talentlinjen er et samarbejde mellem kommunen og kommunens idrætsklubber, Furesø Idrætsråd, FC Nordsjælland og Stavnsholtskolen
- Du kan få mere information om linjen, optagelseskriterier og ansøgningsproces på hjemmesiden www.furesoe.dk/idraetstalentlinje eller ring og få en uforpligtigende snak med talentkoordinatoren

Publiceret 03 April 2017 08:29

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV