Forening fylder 25 år og fylder kulturhuset med huse

Farum Keramikforening åbner sin 25 års jubilæumsudstilling på lørdag

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Farum Keramikforening jubilerer, og foreningen åbner sin 25 års jubilæumsudstilling - med titlen 'HUSE' - på lørdag i Farum Kulturhus.

“Det er nu 25 år siden, Farum Keramikforening havde sin første keramikaften i keramiklokalet i Kulturhuset i Farum. Og vi nyder det stadig,” siger formanden for foreningen, Brit Schøt-Nielsen, og fortsætter:

“Ikke så mange er med fra dengang, men mange har været med længe og mange kommer til, for kortere eller længere perioder.”

“Vi skaber brugskunst og kunst og nyder processen med det våde ler og med dekorationer - og af og til også de særlige rakubrændinger.”
Fik du læst: Furesø spiser sammen

Jubilæet markeres med udstilling af et fælles værk i Kulturhuset. Værket er blevet til i forbindelse med foreningens egen fejring af 25 års dagen, hvor medlemmerne dels arbejdede med leret og dels hyggede sig med god mad og drikke.

“Vi fik alle udlevet 1 kg. ler af samme lertype og skulle så lave et hus. Små, store, i pladeteknik, drejet eller pølset eller hvad den enkelte valgte. Og inspirationen var stor og mangfoldig. Emnerne er dekoreret og brændt. Jeg kan kun opfordre til, at man kommer og ser resultaterne i gangen omkring caféen i Kulturhuset,” siger Brit Schøt-Nielsen.

Udstillingen åbnes lørdag 8. april kl. 13.00, hvor der bydes på et lille glas. Man kan følge Farum Keramikforening på Facebook.

Publiceret 05 April 2017 03:30

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV