Mange kom forbi og ønskede Otto Eriksen tillykke med 100 års fødselsdagen. Foto: Helge Larsen

Mange kom forbi og ønskede Otto Eriksen tillykke med 100 års fødselsdagen. Foto: Helge Larsen

Fuld udrykning da Otto blev 100

Mange gæster og gratulanter da Overbrandmester Otto Eriksen holdt 100 års fødselsdag

Fra Hannelore Nybo Rasmussen, Farum, har Furesø Avis modtaget følgende om Otto Eriksen, der 30. marts kunne fejre sin 100 års fødselsdag:

Torsdag 30. marts kunne Overbrandmester Otto Eriksen fejre sin 100 års fødselsdag, og mange kom, da han holdt reception på Gedevasevang, hvor han er den ældste beboer.

Otto har altid været 'nysgerrig på livet' og har i en høj alder været med på rejser med Gedevasevang og Pensionistforeningen, ligesom han har været på et par opera- og balletrejser med mig og venner.

For slet ikke at tale om, da han med mig og min veninde tog på weekend til New York som 95-årig, fordi han aldrig havde set et 'rigtigt' højhus. Vi tog afsted en torsdag, men Otto ville være tilbage mandag morgen, fordi han underviste i gymnastik under Ældre Sagen kl. 10.00 - se det siger jo noget om Otto.

Et møde med New Yorks brandchef blev det til, som blev meget rørt over vort besøg - et brev og gaver fra Københavns Brandvæsen fik en plads ved siden af genstande fra den 11. september.

Venner og jeg har tilbragt utallige timer med Otto og diskuteret verdens og samfundets 'tilstand' eller litterære, historiske, religiøse eller filosofiske emner og desuden musik og kunst.

Ligesom da Otto fyldte 95 år, kom Københavns Brandvæsen ved 100 års-dagen forbi med fuld udrykning - og naturligvis kom også vores borgmester, iført den smukke borgmesterkæde.

Bestyrelsen fra Ældre Sagen mødte op samt menighedsrådet, hvor Otto var med i bestyrelsen i mange år, og tre af Farums sognepræster. Der var deltagere fra Ottos tidligere 'løbehold', blandt dem en god ven, som han havde løbet maraton med - denne holdt en festlig tale om deres 'strabadser' dengang, og vennen nævnte da også, at Otto, i sin aldersklasse, vandt et maratonløb i Berlin, da han var langt oppe i firserne.

Borgmesteren holdt en meget smuk og personlig tale for fødselaren, og desuden var der flotte taler både fra brandvæsen, Ældre Sagen og menighedsråd.

Desuden var der flotte og muntre taler fra bestyrelser og andre.

Publiceret 05 April 2017 09:11