Foto fra Danmarksmesterskabet i 2016.

Foto fra Danmarksmesterskabet i 2016.

Kan elever fra Farum vinde DM for den bedste idé?

Fire elever fra Marie Kruses Skole har i år kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoler

Af
Af Michael Braunstein

Det bliver en dyst på kreativitet og idérigdom, når flere end 60 elever fra hele Danmark mødes til Danmarksmesterskabet i entreprenørskab for grundskoleelever torsdag 6. april i Odense.

Alle eleverne har arbejdet med innovation og entreprenørskab som en del af undervisningsforløbet Nextlevel, og til finalen skal de bedste ideer fra hele landet præsenteres.

Over 900 elever fra 8.-10. klasse har i løbet af skoleåret været med i projektet, og nu samles de 20 bedste hold til finalen, hvor Danmarks mest idérige skoleelever skal findes.

Alle eleverne har arbejdet med deres idé igennem lang tid, og mange af dem har også bygget prototyper af opfindelsen. Til DM skal de så overbevise en række dommere om, at netop deres idé er den bedste. Og ideerne spænder vidt – fra en cykel med indbygget telefonoplader til metangasafbrænding fra pruttende køer eller genbrug af affaldsplast fra havene.

Fire elever fra Marie Kruses Skole har i år kvalificeret sig til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoler. De fire elever står bag ideen 'Vores Pause', som skal gøre det lettere for udskolingselever at lave fælles aktiviteter både i og udenfor skoletiden.

Til Danmarksmesterskabet dyster eleverne i fire kategorier: Bevægelse, Viden & Verden, Velfærd & Samfund og Sprog & Kultur. Der kåres en vinder inden for hvert spor samt en samlet vinder af hele Danmarksmesterskabet.

Fonden for Entreprenørskab står bag NextLevel og DM i Entreprenørskab. Ud over æren får vinderne i hvert af de fire spor 3000 kroner til klassekassen og den samlede vinder får derudover også en oplevelse for hele klassen.

Publiceret 05 April 2017 13:30