Udvalgsformand om svigtende interesse for erhvervsskole:

“Det er møgærgerligt”

Henrik Poulsen (S), der er formand for børne- og skoleudvalget, er skuffet over, at planerne om den erhvervsrettede 10. klassesskole er skudt til hjørne. “Men vision for Campus Furesø fortsætter”, siger han

Af
Helene Stolle

Interessen for den nye erhvervsrettede 10. klasseskole, der skulle have været åbnet til august på den gamle Bybækskole i Farum har svigtet. Det betyder, at planerne ikke bliver til noget - i hvert fald ikke lige nu -  og det er ærgrer Henrik Poulsen (S), der er formand for børne- og skoleudvalget.
“Det er møgærgerligt, at den svigtende interesse betyder, at vi må udsætte oprettelsen af den nye skole”, siger han og fortæller, at både kommunen, de to lokale erhvervsforeninger og fire erhvervsskoler har arbejdet hårdt for, at der kunne tilbydes en erhvervsfaglig ungdomsuddannelse i Furesø.
Læs også: "Interessen svigter: Erhvervsuddannelsen på Bybækskolen bliver ikke til noget
 
“Jo flere valgmuligheder vores unge har, jo større er sikkerheden for, at de træffer et valg, der passer til deres interesser og forudsætninger”, siger Henrik Poulsen og understreger, at i dag er der kun ét ungdomsuddannelsestilbud i Furesø, det private Marie Kruses Gymnasium.

Samarbejdet fortsætter

Selvom planerne for den erhvervsrettede 10.-klasseskole altså er sat på stand by, bliver de ikke glemt. Ifølge Henrik Poulsen mødes børne- og skoleudvalget snarest for at finde ud af, hvordan Furesø Kommune fastholder det gode samarbejde med både erhvervslivet og fastholde visionen for Campus Furesø, der skal være et særligt uddannelsesmiljø for de unge.
“Vi kan udvikle et særligt erhvervs- og innovationsmiljø på Bybækskolen, hvor skoleklasser kan eksperimentere. Vi kan invitere gæstelærere fra erhvervslivet og erhvervsskolerne til at undervise i praktisk-faglige løsninger. Der er mange muligheder. Vi har oplevet stor opbakning fra det lokale erhvervsliv og har fået etableret gode aftaler med både erhvervsliv og erhvervsskoler. Det er vigtigt, at vi vil holder fast i det”, lyder det fra Henrik Poulsen, der samtidig understreger, at han mener, at det er vigtigt, at skabe en naturlig interesse for erhvervsrettede uddannelser langt tidligere i skoleforløbet.
“Det gør de i Schweiz, hvor op mod 80 procent af en årgang søger erhvervsfaglig uddannelse, hvoraf mange efterfølgende supplerer den med en akademisk tillægsuddannelse. Den mulighed har vi jo også i Danmark, hvilket gør erhvervsuddannelserne til et særdeles robust system. Det passer perfekt til den innovations- og iværksætterkultur, vi ønsker at fremme, og det vil være fantastisk, hvis Furesø kunne gå foran”.

“Jeg forestiller mig, at vi kan tilbyde erhvervsrettede forløb for vores 10.klasseelever på Egeskolen. Heldigvis er søgningen hertil fortsat høj”, siger Henrik Poulsen og fortæller også, at han forestiller sig, at der i samarbejde med erhvervslivet kan gennemføres innovationsforløb og åben skole-forløb.
“Her har vi allerede stærke erfaringer med blandt andre Hareskov Skole og Lille Værløse Skole, Hareskov Electric og KolleKolle for de store elever”.

null

Publiceret 10 April 2017 07:14

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV