Fjernvarmekunder kan ånde lettet op:

"Ingen prisstigninger i Furesø"

Nye regler får ikke umiddelbart varmepriserne til at stige i Furesø, siger Værløse Varmeværk og Farum Fjernvarme

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Som følge af nye regler kan en kæmpe-regning være på vej til fjernvarmekunder over hele landet, men det kommer ikke umiddelbart til at ramme forbrugerne i Furesø. Det siger Værløse Varmeværk og Farum Fjernvarme.

Jyllands-Posten har skrevet, at Eniig Varme i Herning har fået ja til efter nye regler at opkræve ekstra 172 mio. kr. hos sine kunder, og at afgørelsen er skabelon for tilsvarende ansøgninger fra 56 andre fjernvarmeleverandører, der beder om at få lov til at kunne udskrive samlede regninger i milliardklassen.
Fik du læst: Bondo i mindeord om Gerd Karlsen: "Hun har betydet en forskel for mange"

Avisens beregninger viser, at indgivne ansøgninger alene for de store fjernvarmeselskaber Hofor Fjernvarme i København og Trefor Varme i Trekantområdet vil give mulighed for at opkræve 1,1 mia. kr. ekstra ude hos kunderne.

Morten Christensen, formand for Værløse Varmeværk, siger til Furesø Avis, forelagt spørgsmålet om hvorvidt Værløse Varmeværk vil udskrive ekstra-regninger til fjernvarmekunder:

“Nej, det har vi ingen planer om, og vi har ikke indgivet en sådan ansøgning, som der refereres til. Vores top prioritet er fortsat god og stabil levering af fjernvarme til vores kunder. Desuden arbejder vi på at få en aftale i stand med Vestforbrænding - som vi allerede har en leveringsaftale med - der yderligere kan reducere vores priser.”

Til samme spørgsmål vedrørende Farum Fjernvarmes planer siger adm. direktør Nighat Kamal:

“Umiddelbart mener vi ikke, at det vil påvirke vores forbrugere, da vi er et forbrugerejet selskab. Men afgørelsen kan have indirekte påvirkning på varmepriser, hvis vores leverandører - som er et kommunaltejet kraftvarmeværk - hæver prisen overfor os.”

“Vi er pt. i gang med at afdække, hvad denne afgørelse åbner op for i forhold til vores kommunalejede partnere og når det gælder afledte konsekvenser for os. Vi har rettet henvendelse til vores revisor og leverandører for en vurdering. Jeg kan derfor først give et mere konkret svar, når vi får en vurdering og svar fra vores leverandører,” siger Nighat Kamal.
Fik du læst: Farum-virksomhed nomineret til bedste praktiksted
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt siger til Jyllands-Posten om situationen på landsplan, at “desværre tyder meget på, at de her nye afgørelser vil blive misbrugt til at skrue op for varmeregningen og stikke pengene i lommen. Det har aldrig været meningen.”

Ministeren vil forsøge at få en politisk dialog i gang med Folketingets partier om lovarbejde, der kan lukke den nye mulighed. Lars Christian Lilleholt er dog usikker på, hvor meget der kan stoppes i forhold til indgivne ansøgninger, uden at der bliver tale om lovgivning med tilbagevirkende kraft, skriver Jyllands-Posten.

Publiceret 11 April 2017 06:30

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV