Modstand mod rådhusplaner:

“Borgerne må helt op på tæerne nu”

“Furesø risikerer at miste en vigtig kulturhistorisk værdi”, siger Flemming Oppfeldt fra Venstre om planerne for det gamle rådhus

Af
Helene Stolle

 Baglandet i Venstre er absolut ikke glad for planerne for det gamle rådhus i Farum.
“Furesø risikerer at miste sin kulturhistorie”, lyder kritikken fra Flemming Oppfeldt, der mener, at Furesø Kommune burde sørge for, at det tidligere rådhus, der blev opført som Farum Kommuneskole tilbage i 1924, bliver bevaret for eftertiden.
Læs også: Historisk bygning trues af nybyggeri: Kommunen ønsker seniorboliger på rådhusgrunden 
“Men hvis ikke borgerne kommer helt op på tæerne, så bliver rådhuset snart revet ned til fordel for nybyggeri af seniorboliger”, lyder det fra Flemming Oppfeldt, der er bange for, at processen om det tidligere rådhus bliver en ny Laanshøjsag.
“Lige nu ligner det meget Laanshøj-processen, hvor borgerne alt for sent kommer ind i billedet”, siger Flemming Oppfeldt og lægger dermed ikke skjul på, at han mener, at en offentlig høring hen over sommeren altså ikke god nok.
“Så kan planerne om et udbud af området, hvor det tillades en privat bygherre at rive det hele ned til fordel for nybyggeri allerede være godkendt”, lyder det fra Oppefeldt, der fortsætter:
“Der er gennem flere generationer investeret meget i at bevare de tre-længede bygninger, som de oprindeligt blev bygget. Disse anstrengelser går muligvis snart tabt for altid. Vi vil i Furesø miste en vigtig kulturhistorisk værdi, hvis ikke kommunens hærgen stoppes nu”.

Publiceret 19 April 2017 13:25

SENESTE TV