Barbara Kaad Ostenfeld fra Værløse udstiller fra i dag på Skandinaviens største kunstmesse, Art Nordic. Privatfoto

Barbara Kaad Ostenfeld fra Værløse udstiller fra i dag på Skandinaviens største kunstmesse, Art Nordic. Privatfoto

Lokal kunstner udstiller på Skandinaviens største kunstmesse

For femte år i træk slår Skandinaviens største kunstmesse, Art Nordic, dørene op til tre dage sprængfyldt med kunst fra over 275 udøvende kunstnere fra mere end 15 lande.  En af disse kunstnere er Barbara Kaad Ostenfeld, med kunstnernavnet BAKAOS, som er født og opvokset i Farum, men som i dag slider sine tegneredskaber i sit atelier i Værløse.  
Barbara var blandt de kunstnere der sidste år prækvalificerede sig til at deltage på messen, hvilket gav hende adgangsbillet til at udstille på den anerkendte messe igen i år. Messen skydes i gang af Adrian Lloyd Hughes, der holder årets ferniseringstale, i dag fredag den 28. april klokken 14.30.  
 

Bemærket med ny stil

Barbara har gjort sig bemærket med en ny og anderledes stil, og hun har siden august 2015 fulgt drømmen om at arbejde med det, hun elsker allermest; At udtrykke sig kunstnerisk.
Læs også: Lokal kunstner åbner galleri
"Det er vigtigt for mig, at jeg er tro mod mig selv i det, jeg skaber. Jeg lever i en slags bobbel, hvor jeg ikke søger informationer om andres kunst, da det er vigtigt for mig, at min streg og fantasi ikke bliver forurenet af andres udtryk", fortæller hun til Furesø Avis
"I mine værker går den samme grundfigur igen og igen men på mange forskellige måder. Den tager sit udspring i en figur, der kom til mig for nogle år siden. Den symboliserer det at være sjæleligt forbundet, så det er noget, der kommer dybt indefra - eller måske højt ovenfra", forklarer Barba og fortæller, at hendes billeder har ét udtryk på afstand og et andet, når man kommer tæt på.
"Jeg er helt bidt af at skabe fantasifulde skabninger og former", siger hun.  
 
 
 

Kun fantasien sætter grænser

Barbara, der arbejder intuitivt og aldrig gør brug af skitser, tegner primært på lærreder, men også sten og vaser står ofte for skud. Barbara tager også imod bestillingsopgaver, og en af dem, der ligger i vente, er en gammel brændeovn fra 1800-tallet, som Barbara skal dekorere til en virksomhed. 
Fik du læst: Forrygende start for Din Loppeshop
"Det er kun fantasien, der sætter grænser, og jeg mener, at jeg med mine tegninger kan sprede liv og glæde på alt det, der kan tegnes på. Jeg har en drøm om at gå i krig med en helt væg og lade min fantasiunivers eksplodere på den", fortæller Barbara, der på weekendens messe udstiller i selskab med den gamle shubber, Michael Bundesen og det tidligere medlem af Gasolin, Franz Beckerlee. 
 
 

Besøg Baraba i Værløse

Hvis du gerne vil se Barbaras kunst, men ikke har mulighed for at kigge forbi Art Nordic den 28.-30. april, så sæt kryds i kalenderen den 26.-27. august, hvor du kan besøge Barbara i hendes atelier i forbindelse med kunstrunden 'Åbne Atelierdøre', arrangeret af kunstimidten.dk. Følg også Barbaras udstillingsaktiviteter på www.bakaos.dk
hhs

Fribilletter til udstillingen - med en lille konkurrence

Som udstiller på Art Nordic kan Barbara tilbyde fribilletter, og det vil hun gerne lade læserne af Furesø Avis komme til gode.

Send en mail til billet@bakaos.dk, skriv: 'Furesø Avis' i overskriften.

Blandt henvendelserne trækkes der lod om to af de eftertragtede kunstkataloger, der præsenterer kunstnerne der skaber rammen om 'Art Nordic 2017.

Kataloget kan også ses på www.art-nordic.dk, samt købes på messen til 60 kroner  

Art Nordic afholdes den 28.-30 april, i Lokomotivværkstedet, Otto Bussesvej 5A, skråt over for Fisketorvet i København. Sidste år havde messen 13.000 besøgende. Indgangen koster 60 kr./person. Børn under 18 år er gratis. Se åbningstider og mere info om messen på  www.art-nordic.dk.

Publiceret 28 April 2017 08:38