Farums herrer og Sigmas damer dominerede

Fornemme præstationer ved Handelsbanken Farum Cup 2017

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Handelsbanken Farum Cup 2017 sluttede 7. maj med tre herrer fra Farum Svømmeklub og tre damer fra Sigma Swim på podiet, da pengepræmierne for stævnets bedste præstationer blev uddelt.

Hos herrerne blev bedste præstation leveret af Frederik Siem Pedersen, Farum Svømmeklub, med 811 point for 50.30 i 100m fri. På andenpladsen fulgte Philip Greve, Farum Svømmeklub, med 801 point for 28.44 i 50m bryst, og tredjepladsen gik til Magnus Jákupsson, Farum Svømmeklub, med 784 point for 26.07 i 50m ryg.

Hos damerne delte Marina Heller Hansen og Caroline Erichsen, begge Sigma Swim, førstepladsen med 768 point for henholdsvis 200m fri i 2.03.33 og 100m fly i 1.00.75. 3. pladsen gik til Maj Howardsen, Sigma Swim, med 746 point for 2.04.53 i 200m fri.

Sigma Swim satte især hos damerne sit store præg på dette års stævne, hvor bl.a. Marina Heller Hansen stod for i alt seks sejre og tre stævnerekorder. I alt blev det til 11 nye stævnerekorder i år. Hos herrerne var det hjemmebanestjernerne fra Farum Svømmeklub, der gjorde sig bemærket med især Frederik Siem Pedersen og Philip Greve, der begge leverede præstationer over 800 Fina-point.

Læs også: Farum-svømmer nomineret til 'Årets Herresvømmer'

Resultaterne hos Farums herrer har skabt respekt hos Danmarks landstræner, Dean Boles, som mandag positivt har kommenteret det høje niveau, som fra Danish Open er blevet holdt af seniorsvømmerne ved Handelsbanken Farum Cup.

Også trænerteamet i Farum er rigtig godt tilfreds med svømmernes indsats.

“Træningslejren i Torremolinos med masser af sol i ugerne op til stævnet har gjort godt. Der er blevet leveret rigtig gode tider i weekenden. Philips præstation i 50 bryst, Magnus i 50 ryg og Frederik og Kevins duel i 100 fri, er præstationer på rigtig højt niveau ved et stævne som dette. Over hele linjen har Farum-svømmerne præsteret godt, også ved årgangsstævnet, hvor vi har deltaget med en stor gruppe unge svømmere. Her har især Dagmar Boeck bemærket sig, og vi holder i trænerteamet skarpt øje med hendes fremtid,” siger cheftræner Claus Buus.

Dagmar Boeck har netop flyttet klubbens niveau i pigebrystsvømning, da hun i 50 bryst satte ny klubrekord for årgangspiger.

“Der skal også lyde en stor tak til alle de frivillige, uden hvis hjælp dette stævne ikke kunne gennemføres, og samtidig en stor tak til Furesø Kommune og svømmehallens personale, for at være med til at gøre dette arrangement muligt,” siger stævneleder og klubchef Lars Bo Pedersen.

null

Publiceret 17 May 2017 09:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV