Ungerådet:

“Uddannelsesvejledningen er ikke god nok”

Muhammed Bektas, der er formand for Ungerådet i Furesø, mener ikke, at uddannelsesvejledningen til de unge i folkeskolen er god nok

Af
Helene Stolle

Mens Ole Holleufer (LA) og Tine Hessner (B) mener, at de unge fravalgte den nye erhvervsuddannelse i Furesø på grund af rammerne på den tidligere Bybækskole, mener Muhammed Bektas, der er formand for Ungerådet, at fravalget handler om noget helt andet nemlig manglende oplysning til de unge om uddannelsesmulighederne.
“Problemet er ikke et fravalg fra de unges side, men derimod manglende vejledning ude på folkeskolerne”, siger han til Furesø Avis og understreger, at han mener, at Bybækskolen er et glimrende sted at placere et uddannelsesmiljø.
Læs også: Byrådskandidater: "Bybækskolen er ikke attraktiv nok for de unge"
“Det er stationsnært og har en central placering, hvad angår indkøbsmuligheder og busruter. Dette er lige netop, hvad de unge ønsker. For mig er det helt forståeligt, at man fra kommunens side har valgt at vente med at indrette skolen, indtil det var klart, hvor mange elever, som skulle gå der”, siger han og slår fast, at ifølge ham var det klart, at kommunen ville satse på at gøre skolen nutidssvarende.
“Kommunen havde inddraget Ungerådet og Furesø Fælles Elevråd for at høre, hvad vi unge foretrak af indretning og af det generelle studiemiljø. En inddragelse, der resulterede i rigtig gode ideer, der kunne tages med videre i opbygningen af Campus Furesø”, fortæller Muhammed Bektas, der ligesom mange andre politisk engagerede ærgrer sig over, at den manglende søgning til ungdomsuddannelsen.
Fik du læst: Klar til verdens længste sæbekasseløb 
“Derfor bliver vi nødt til at finde ud af, hvad der ligger til grund for det markante fravalg af erhvervsuddannelserne. Søger de unge mennesker mod gymnasiet, fordi de foretrækker de gymnasiale uddannelser - eller er det fordi, de ikke er bevidste om, at der er andre alternativer og derfor vælger gymnasiet, fordi det er der, alle andre unge søger hen?”, spørger han.

Ønsker mere fokus

Muhammed Bektas lægger ikke skjul på, at han ønsker en bedre og mere bred uddannelsesvejledning til de unge.
“Dengang jeg gik i folkeskole, oplevede jeg selv en meget ensporet uddannelsesvejledning, og når jeg i dag som formand for Ungerådet snakker med unge, hører jeg, at tingene desværre ikke har ændret sig. Det mig ærgerlig”, siger han og fortsætter:
Læs også: Interessen svigter: Erhvervsuddannelsen på Bybækskolen bliver ikke til noget"
“I Furesø Kommune er det kun 8,2 procent af de unge, som vælger en erhvervsorienteret ungdomsuddannelse. På landsplan er dette tal 18,5 procent. Uddannelsesvejledningen skal være langt mere omfattende for udskolingseleverne i Furesø, så de ikke ender med at tage en gymnasial ungdomsuddannelse, fordi de har fået fortalt, de er bogligt stærke eller på baggrund af deres venner vælger det. Der er alt for mange unge, som vælger gymnasiet, men ikke er klar over, at der findes andre uddannelsestilbud, der muligvis er mere rigtigt at vælge for dem”, lyder det fra Muhammed Bektas.


null

Publiceret 18 May 2017 09:59

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV