Magnus Skou Andersen har udviklet appen MemoAssist i sin fritid ved siden af jobbet som IT-konsulent. Pressefoto

Magnus Skou Andersen har udviklet appen MemoAssist i sin fritid ved siden af jobbet som IT-konsulent. Pressefoto

Sej opfindelse:

Magnus fra Værløse udvikler huske-app

Den nye app hjælper mentalt handicappede med at få struktur på hverdagen

God planlægning, daglige påmindelser og repetition af rutiner er essentielt for mange mennesker med en hjerneskade eller et mentalt handicap. Det er netop det en ny app, som er udviklet i Værløse, hjælper dem med.
Fik du læst: Udvalgsformand om Spejdergrunden: "Vi skal finde en afbalanceret løsning"
Magnus Andersens app, MemoAssist, startede som et rent hobbyprojekt. Han arbejder som IT-konsulent på sundhedsområdet i Furesø Kommune og bor i Værløse. For nogle år siden henvendte flere dementkonsulenter sig til ham og spurgte, om det var muligt at få en app, der kunne assistere demente borgere med at finde ud af, hvad de skulle, og om det var nat eller dag.

Brugere i mange lande

Det gav Magnus Andersen en idé om at skabe et digitalt hjælpemiddel, der fungerer som kalender for personer med strukturproblemer. Ved hjælp af foto, symboler og stemmekommandoer minder kalenderen dem om, hvad de skal:
”Det startede som et hjælpemiddel for demente, men jeg fandt ud af, at personer med hjerneskade, ADHD, autisme eller andre kognitive udfordringer også brugte app'en for at skabe struktur i hverdagen” forklarer Magnus Andersen, hvis virksomhed, Hart Designs, står bag MemoAssist.
Fik du læst: Bymidten lægger op til sjov, fest og masser af shopping
MemoAssist har i dag brugere i store dele af både Nordeuropa og Nordamerika. Blandt de danske brugere er Tine Langkjær, der er mor til to drenge på 8 og 11 år, hvoraf den yngste er diagnosticeret med ADHD, og den ældste har ADHD og autisme.
”For min ældste søn er hele dagen planlagt ned i mindste detalje. App'en fortæller ham, når han skal tage sin medicin, når han skal af sted i skole, og at han skal huske skoletaske, cykelhjelm og låse hoveddøren,” fortæller Tine Langkjær.srj

Publiceret 01 June 2017 11:00