Se billederne:

Over 6000 deltog i picnicfestival

Liv og glade picnicdage i Furesøs grønne oaser i weekenden

Af
Af Michael Braunstein

Besøgstallene fra de 40 involverede aktører er ikke allesammen tikket ind endnu, men det vurderes, at der igen i år har været over 6.000 gæster på skovtur i det smukke Furesø.

Sådan lyder det fra fra initiativtager Eva Vedel efter weekendens udgave af Furesø Picnicfestival.
Eva Vedel konstaterer, at der var liv og glade picnicdage i Furesøs grønne oaser, og at vejrguderne sørgede for en hel del sol.

Der blev vandret og cyklet på kryds og tværs, og flere havde valgt at kombinere to og tre arrangementer og få en hel dag eller sågar hel weekend ud af det.

Picnicruten omkring Søndersø med Meny Værløse og Skovhusets Venner fristede ekstra mange ud på den 5 km. lange sørute. Der blev hentet ekstra forsyninger til de fem smagsstationer undervejs, og folk kom cyklende og vandrende fra alle sider af Søndersø.

Som ekstra bonus for at have gennemført turen, blev gæsterne budt på gratis entré og gratis kaffe i Skovhuset og kunne således runde turen af med en kunstpause fra Skovhusets smukke udsigtsterrasse. Som et ekstra kolorit sørgede Furesø Musikskoles talentlinje og Visens Venner Furesø for det musikalske krydderi, og i trækronerne kunne man gå på jagt efter trolde eller
deltage i en kreativ workshop.

"Vi sigtede efter 300 gæster på ruten, men hele 500 gennemførte turen rundt den første dag og søndag blev picnicruten et endnu større tilløbsstykke med hele 700 gæster. Skovhuset meldte også om besøgsrekord med i alt 600 gæster over weekenden," siger Eva Vedel.

Udsolgt til klassikere

De gode klassikere kunne igen i år melde udsolgt. Der var fulde huse til blandt andet Urteskovturene og Jordbærpicnic på Rokkedyssegaard. Den var fuldbooket, inden festivalen startede og her kunne 100 familier igen nyde godt af sommerens sødeste jordbærkalas midt i jordbærmarken. Torben Bo Christensen fra Rokkedyssegaard kunne melde om ekstra travlhed søndag, hvor mange gæster kom forbi enten til eller fra picnic på Flyvestationen og især jordbærisen var der run på.

"Vi oplever, at mange nu har gjort jordbærpicniccen til en tilbagevendende tradition. Så benytter man lejligheden til at invitere børn og børnebørn på en forkælelsestur. Halvdelen af gæsterne er lokale, så vi nyder også godt af de mange nye gæster, der finder vej til os under Picnicfestivalen," siger Torben Bo, der tilføjer:

"En særlig sød historie i år er en far og søn, der kom for at låne en jordbærkurv med hjem, da storesøsteren var syg og de derfor havde beslutter at holde jordbærpicnic på værelset, så der alligevel blev jordbærfest."

Fest på flyvestationen

På Flyvestationen var der aktiviteter i både Nord og Syd og selvom det krævede ekstra ihærdighed at finde vej helt ud til Vejfesten ved Filmstationen og Bonavas nye boligområde, mødte både børnefamilier og det voksne cykelfolk frem til picnichygge med jazz, planteworkshop, cykelbane, smagsprøver på økologien i Furesø, Hula Hop along med Hula Hop dronningen Miss Mia og rekordforsøget på Danmarks længste picnictæppe, skudt i gang af Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen.

Rekorden på 300 meter picnic blev ikke slået denne gang, det blev til omkring 100 meter, men mon ikke rekorden står for fald næste gang?

Publiceret 12 June 2017 11:59

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV