Finale i den første Furesø Film Class i Værløse Bio

Bedste film blev kåret blandt unge filmmageres 14 filmfortællinger

Af
Af Anne Lønstrup

Hvis man går rundt med en lille Lars von Trier eller Susanne Bier i maven, har man som elev på 8. årgang i Furesø Kommune her i vinter kunnet nærme sig drømmen.

Elever fra Solvangskolen, Søndersøskolen, Syvstjerneskolen, Stavnsholtskolen og Lyngholmsskolen har deltaget i et ekspertkursus om filmproduktion, som er blevet til i et samarbejde med ungdomsskolen.

Eleverne mødte seks professionelle filmfolk fra Station Next, som i løbet af to workshops fortalte om at filme, redigere, lave skuespil og instruktion. Også lærerne fik et oplæg om filmproduktion med skoleklasser.

Efterfølgende har de unge været i gang med at producere egne filmfortællinger. Og i finalen deltog Solvangskolen og Søndersøskolen med 14 film, som blev vist torsdag aften i Værløse Bio. Her udpegede en jury med deltagelse af professionelle filmfolk de første officielle vindere af Furesø Filmclass. Der blev uddelt tre priser: Prisen for bedste film, samt en teknik- og en publikumsvinder.

Teknik og kreativitet

Mikkel Arnfred, der har undervist i Furesø Filmclass og selv er filmmager, lægger vægt på, at unge kan blive bedre til at formidle det, de har på hjerte, ved at arbejde med filmsprog og teknik.

“De unge har jo fantastisk kraftfuldt udstyr til rådighed og kan i princippet producere deres egne novellefilm fra start til slut uden at behøve at hente hjælp eller udstyr udefra. Om de vil lave fiktion eller vlogge eller noget helt tredje er ikke så vigtigt. Det handler om at forstå virkemidlerne, sproget og teknikken nu, hvor alle kan lave en Youtube-kanal og kommunikere med resten af verden med et enkelt klik på upload-knappen,” siger Mikkel Arnfred.

Potentiale til at vokse

Fra kommunens side er der stor tilfredshed med projektet, som vurderes at have potentiale til at vokse sig større i årene, der kommer.

Ifølge Tobias Smith, der er pædagogisk it-konsulent i Furesø Kommune, er det ikke sidste gang, Furesø Filmclass finder sted.

“Det er et projekt, hvor vi lægger stenene, mens vi går, men vi håber bl.a. på et samarbejde med Filmstationen, som kan være en vigtig rammesætter for projektets udvikling fremover. Der er mange muligheder. Vi tænker fiktionsfilm, animationsfilm og dokumentar, men børnene kunne også arbejde med Youtube videoer og andre korte formater, som de i forvejen er daglige forbrugere og skabere af,” siger han.

Formand for Børne- og Skoleudvalget, Henrik Poulsen, (A), var med ved finalen i Furesø Film Class.

“Jeg er meget glad over, at vi med denne elevfilmfestival er på vej mod en skolekultur, der også omfatter eksperimenterende former som filmproduktion. Det er der store perspektiver i for en kommune, der huser Nordens største filmproduktionsselskab i form af Filmstationen,” siger Henrik Poulsen og fortsætter:

“Filmproduktion som en del af undervisningen rammer mange af de kompetencer, som er så vigtige. Det er en skabende proces, eleverne lærer at samarbejde om et konkret projekt, og de udvikler deres evne i at fortælle og formidle i billeder, og så er det meget motiverende for eleverne at deltage. Det sidste er ikke så ringe endda.”

Fakta

Vinderne af bedste film: Juliane Vinskov, Andrea van Reeuwijk, Josefine Koch, Helena Gyldenlev og Amalie Frederiksen.

Vinderne af bedste filmteknik: Frida Praud, Laura Friis-Jensen, Iben Bendix og Linea Winkel.

Vinderne af publikumsprisen: Cecilie Møller Herluf, Martin Ploug, Mikkel Juul Vilhelmsen og Gustav Aulkjær.

Publiceret 14 June 2017 09:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV