Kaja Pihl fylder 70 år

Åbent hus i hjemmet i Værløse på dagen

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Kaja Pihl, Åkandevej 20, Værløse, fylder 70 år 29. juni 2017.

Siden Kaja Pihl som 16-årig fik sit første job som operasanger på Århus Teater, er hun ofte blevet kaldt landets flittigste sanger - og hun synger stadig.

Udover debut og solistansættelse på Den Jyske Opera i 1978, har hun været solist på de fleste københavnske scener.

I 1977 startede hun Musikteatret Undergrunden sammen med sin mand Niels Hemmer Pihl. En lille opera, som med årene voksede sig stor, stærk og alsidig. I mange sæsoner blev der spillet mere end 250 forestillinger.

Den lille opera har ført sangerparret og deres ansatte rundt i det meste af verden med de smukke og fantasifulde operaforestillinger, ofte med dukker og spillet for både børn og voksne.

Mange sangere og instruktører har trådt deres barnesko på Undergrunden, bl.a. Kasper Holten, Elsebeth Dreisig og Brit-Tone Müllertz.

På 9. sæson samles hver måned omkring 100 gæster i hjemmet, som får glæden ved opera bekræftet. Her gennemgås månedens opera i alle detaljer, man spiser sammen og ser operaen.

Kaja Pihl fungerer også som næstformand i Furesø Musikforening, og indtil fornylig sørgede hun også for, at der kom spændende musiktilbud til Skovhuset ved Søndersø. Derudover bliver der tid til at undervise lidt i sang.

Når dagene ikke er fyldt op med sang og musik, bruges tiden på Røde Kors, hvor Kaja er integrations- og aktivitetsleder i Furesø Kommune.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk med at skrive en bog om Musikteatret Undergrundens mange år på landevejene, det sker i samarbejde med Niels Pihl og parrets ældste søn, Kasper Hemmer Pihl. Bogen udkommer i løbet af sommeren.

Kaja Pihl har modtaget flere udmærkelser, både alene og sammen med Niels Pihl.

Der vil være åbent hus i hjemmet på Åkandevej på selve dagen mellem kl. 14-17.

Kaja Pihl - fylder 70 år 29. juni.

Kaja Pihl - fylder 70 år 29. juni.

Publiceret 15 June 2017 08:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV