S om vagtpatruljer:

"Lars Carstensen forsøger at male et skrækmaleri"

Den konservative borgmesterkandidats forslag om at indsætte vagtpatruljer i indbrudsplagede områder får ikke opbakning fra socialdemokraterne

Af
Martin Warming

Martin Warming

Det er ikke politikernes skyld, at der er dobbelt så stor risiko for at blive udsat for indbrud i Furesø som i resten af landet. Den konservative borgmesterkandidat, Lars Carstensen, langede i en artikel her på furesøavis.dk i tirsdags ud efter politikerne, som han mener ikke har gjort nok for at løse problemet med de mange indbrud.
“Man kan spørge, om det er fordi, det mest rammer private boligejere, at kommunen ikke løser problemet?. Vi er i de sidste to byrådsperioder gået fra at ligge tæt på landsgennemsnittet til at være mere end dobbelt så hårdt ramt som gennemsnittet. Der skal helt andre boller på suppen, hvis problemet skal løses”, sagde Lars Carstensen, der samtidig pegede på muligheden for at indsætte vagtpatruljer i de mest indbrudsplagede områder.
Læs også: Borgmesterkandidat vil have vagtværn til at patruljere i indbrudsplagede områder
Men man kan hverken klandre kommunen eller politikerne for, at boligejerne i Furesø er hårdt plaget af indbrud. Det mener Bettina Ugelvig Møller, der er kandidat for Socialdemokratiet.
“Lars Carstensen peger her i avisen på, at problemet med indbrud er blevet værre de sidste to byrådsperioder. Han lufter i den forbindelse tanken om, at der ikke er blevet gjort tilstrækkeligt af kommunen, og han ønsker, at vagtpatruljer sættes ind. Det er en opgave for politiet og ikke for vagtpatruljer at sørge for den offentlige orden og bekæmpe kriminalitet”, lyder det fra Bettina Ugelvig Møller, der erkender, at Furesø er hårdt ramt af indbrud i øjeblikket. Hun mener dog, at både politiet, husejerne og kommunen har gjort rigtig meget for at dæmme op for de mange indbrud.
“Nordsjællands politi gør en stor indsats mod kriminalitet og indbrud. Der gennemføres kampagner i boligområder om forebyggelse af indbrud for at få de lokale beboere til at øge sikkerheden og holde øje med hinandens boliger – og ofte sammen med Furesø Kommunes folk og i tæt samarbejde med lokale borgere. Det skal vi have mere af – for politiet kan ikke løse opgaven alene. Vi og vores naboer kan heller ikke. Det kræver et tæt samarbejde mellem borgere, kommune og politi at forhindre, at der sker indbrud,” siger den socialdemokratiske kandidat.

Fælles indsats

Og hun bakkes op af den socialdemokratiske viceborgmester, Preben Sandberg Pettersson.
“I Socialdemokratiet støtter vi det samarbejde, der er mellem borgere, grundejerforeninger, kommunen og politiet. Vi støtter udbredelsen af Nabohjælp, tryghedsvandringer og andet, der kan forebygge indbrud – foruden anden kriminalitet, vold og hærværk. Der er nedsat en borgerfølgegruppe med forskellige grundejerforeninger, som i tæt koordination med politiet gør en vigtig forebyggende indsats mod indbrud. Der er møde næste gang i august, og der er plads til endnu flere frivillige. Vi bakker op om alle de mange forebyggende initiativer, der er taget lokalt”, understreger Preben Sandberg Pettersson.
Fik du læst: Rålam bidt ihjel: "Få nu de hunde i snor"
Antallet af indbrud i Furesø faldt i første halvår af 2017 med 34 procent i forhold til samme periode sidste år. Men tal fra Danmarks statistik viser samtidig, at Furesø har den højeste indbrudsrate i hele landet, og
Lars Carstensen foreslår derfor, at kommunen eksempelvis kan indsætte vagtpatruljer i de mest indbrudsplagede områder i kommunen.
Men det er altså ikke et forslag, der får opbakning fra socialdemokraterne, og Preben Sandberg Pettersson mener, at Lars Carstensen forsøger at male et skrækmaleri af situationen i Furesø.
“Faldet i første halvår betyder selvfølgelig ikke, at vi så ikke skal gøre endnu mere for at forhindre indbrud. Men faldet hører med, og det er en betydelig nuance i det skrækmaleri, som Lars Carstensen maler”, lyder det fra viceborgmesteren.

Publiceret 13 July 2017 13:00

SENESTE TV