Vilsholm:

"Erhvervsvenlighed er fint nok - men hvad med borgervenlighed?"

Enhedslisten vil have mere borgervenlighed

Af
Martin Warming

Martin Warming

Enhedslisten i Furesø efterlyser mere borgervenlighed fra kommunens side.
"Det primære fokus skal være på, at borgerne får en god behandling af kommunen. Derefter kan vi fokusere på, at have et godt samarbejde med erhvervslivet".
Det mener Enhedslistens Øjvind Vilsholm, efter at Venstre og Socialdemokratiet i sidste uge i Frederiksborg Amts Avis var uenige om, hvorvidt Furesø Kommune er erhvervsvenlig nok.
"Man kan som Socialdemokratiet fokusere på, at kommunen ifølge Dansk Industri er den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland, eller man kan som Venstre fokusere på, at kommunen ifølge Dansk Byggeri kun er på en ottendeplads blandt de nordsjællandske kommuner, når det gælder erhvervsvenlighed. Men det er sådan set lige meget, for faktum er, at kommunen allerede gør rigtig meget for det lokale erhvervsliv", mener Øjvind Vilsholm.

Lyt til borgerne

Øjvind Vilsholm hæfter sig blandt andet ved, at kommunen både har et erhvervskontaktudvalg, og herudover har der været nedsat en 'task force' og flere arbejdsgrupper, hvor politikere og embedsmænd - ifølge Øjvind Vilsholm - har brugt rigtig meget tid på at lytte til erhvervslivets behov og ønsker.
"Og det er for så vidt fint nok, men jeg har hverken hos Venstre eller Socialdemokratiet kunnet få støtte til, at man nedsatte et brugerpanel med repræsentanter fra de kontanthjælpsmodtagere og a-kassemedlemmer, der også er brugere af jobcentret. Det er godt, at vi lytter til erhvervslivet, men jeg ville ønske, at flertallet i kommunen var lige så interesseret i at høre, hvad borgerne mener," skriver Øjvind Vilsholm i en mail til Furesø Avis.
Fik du læst: S om vagtpatruljer: "Lars Carstensen forsøger at male et skrækmaleri"

"Det kunne i øvrigt være interessant, hvis for eksempel Ældresagen eller Danske Handicaporganisationer lavede tilsvarende undersøgelser af borgervenligheden i kommunerne," tilføjer Øjvind Vilsholm.
Enhedslisten ønsker også, at man lytter mere til borgerne, når det gælder økonomien. Og her tænker Øjvind Vilsholm især på dækningsafgiften – skatten på virksomhedernes bygninger.
"Alle i byrådet – undtagen Enhedslisten – har stemt for at sænke dækningsafgiften. Det betyder, at der nu er givet skattelettelser til det lokale erhvervsliv for 10 mio. kr. om året. Penge, vi sagtens kan bruge til for eksempel børn og ældre. Jeg tror, vi er erhvervsvenlige nok lige nu, lad os hellere fokusere på at bliver en mere borgervenlig kommune," slutter Øjvind Vilsholm i mailen til Furesø Avis.

Enhedslistens Øjvind Vilsholm efterlyser mere borgervenlighed. Foto: Kenneth Løvholt

Enhedslistens Øjvind Vilsholm efterlyser mere borgervenlighed. Foto: Kenneth Løvholt

Publiceret 14 July 2017 08:48

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV