Værløse-børn på bondegårdsbesøg

Nordea-fonden åbnede 1. marts for en ny børnehavepulje øremærket til at hjælpe flere børnehaver ud af de vante rammer på en tur, de måske ellers ikke ville være taget på.
I løbet af foråret har 883 børnehaver søgt puljen, og hele 616 børnehaver har fået op til 5.000 kroner i støtte til at tage på en selvvalgt udflugt. Heraf har 213 sjællandske og københavnske børnehaver fået penge til at tage børnene med på tur.
Dalgårdens Børnehus i Værløse er en af de børnehaver, der har fået støtte til en tur. 20. juni besøgte børnehaven besøgsbondegården Barresøgård med 50 børn.
 
Fik du læst: Vilsholm: "Erhvervsvenlighed er fint nok - men hvad med borgervenlighed?"
”Turen har været en rigtig god fællesoplevelse for alle børnene. Det vigtigste er faktisk fællesskabet. Bare det at tage af sted sammen i bus er en oplevelse, som de glæder sig til. Og da mange af børnene ikke ser dyr til hverdag, er det noget helt andet at fodre og klappe bondegårdens dyr. Det giver dem også noget at tale om bagefter,” siger Joan Jønsson, der er daglig leder på Dalgårdens Børnehus, i en pressemeddelelse.
Forårets ansøgninger viser, at det særligt er ture til natur- og dyreparker, akvarier og teatre, som børnehaverne er interesserede i. 
Efter massiv interesse fra børnehaver er den oprindelige pulje på 2,5 millioner kroner brugt. Men i stedet for at melde 'udsolgt' udvider Nordea-fonden puljen med 1 million kroner, så endnu flere børnehaver kan komme på tur.
"Vi hører fra flere sider, at børnehavebørnene i dag kommer på færre udflugter, og det vil vi gerne være med til at gøre noget ved. Vi tror nemlig, at fælles oplevelser kan styrke hverdagen og stimulere børnenes nysgerrighed og har stor betydning for deres dannelse,” siger Henrik Lehmann Andersen, der direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.
mw

Fakta om puljen:

Alle børnehaver i Danmark kan søge op til 5.000 kr. til at dække udgifter som entré, transport og formidling på en selvvalgt tur. 
Det eneste krav til udflugten er, at der skal indgå en struktureret, pædagogisk oplevelse under besøget på eksempelvis museet, attraktionen eller børneteatret. Børnehaver søger puljen via Nordea-fondens hjemmeside og får svar i løbet af fire uger. Der er ingen ansøgningsfrist. Puljen kan søges, indtil pengene er uddelt.

Publiceret 15 July 2017 05:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV