Hjulmand om Lobotka:

"Det er med blødende hjerte, vi siger farvel"

Den slovakiske landsholdsspiller skifter FC Nordsjælland og Alka Superligaen ud med La Liga og Celta Vigo

22-årige Stanislav Lobotka skiftede tilbage i sommeren 2015 til FC Nordsjælland fra AS Trencín, og midtbanespilleren imponerede fra første dag som en boldfast og teknisk dygtig spiller. Men nu er det slut, for FCN har solgt Lobotka til Celta Vigo. 
"Vi har udviklet Stanislav til det næste niveau, og vi har sikret os en god handel. Han har Han har bevist fra starten af, at han er en fremragende spiller som kan nå en af de bedste ligaer. Vi er overbeviste om, at Stanislav kan blive en top spiller i Europa, og vi vil følge ham tæt og være stolte over, at vi har været med til at udvikle så dygtig en spiller", fortæller Carsten V. Jensen, der er sportschef i FC Nordsjælland på fcn.dk.
Læs også: FCN sælger midtbanespiller til nyoprykkerne fra Helsingør
Også cheftræner Kasper Hjulmand er imponeret over Lobotka. 
"Det ersvært at sætte nok rosende ord på Stanislav. Han har så meget kvalitet, at jeg personligt ikke før har arbejdet med nogle midtbanespillere, der har haft så stort et potentiale. Han er ubeskrivelig sikker i boldomgangen og kan sætte en mand på midten af banen, og sikre gode muligheder for sit hold hele tiden. Det er med et blødende hjerte, at vi siger farvel, men tidspunktet er det helt rigtige", siger han til fcn.dk, hvor han også afslører, at Lobotka i årene hos FCN er blevet top-professionel og arbejder stenhårdt for at blive udvikle sig hele tiden. 
Læs også: FC Nordsjælland sælger topscorer til Belgisk klub
"Han er en ægte holdspiller, som gerne ofrer sig for holdet. I den afgørende kamp mod FCM i runde 26 havde han været skadet i dagene op til, og skulle faktisk med A-landsholdet dagen efter kampen, men han ville spille mod FCM, fordi det var vigtigt for klubben. Det var ligegyldigt for ham om det kostede en tur med landsholdet. Det fortæller alt om hans indstilling til at ville ofre sig for sine holdkammerater og klub", fortæller Kasper Hjulmand. 
 
 

Efterlader et hul

Med salget af Stanislav Lobotka - og ikke mindst Marcus Ingvartsen - bliver der nogle huller i truppen, men FCN's sportschef frygter alligevel ikke, at det får de store konsekvenser.  
"Vi er selvfølgelig bevidste om at det efterlader et hul på vores hold, men tiden er den rigtige for Stanislav til at tage det næste skridt. Når man siger farvel til så dygtig en spiller, vil det selvfølgelig have betydning for holdet, men vi kender potentialet og kvaliteten hos vores spillere, og vi ved, at de vil stå klar til at tage over, ligesom vi selvfølgelig er i markedet og afsøger vores muligheder", lyder det fra Carsten V. Jensen. 
 

"FCN ændrede mit mindset"

Stanislav Lobotka ser frem til de nye udfordringer. 
"Jeg har lært meget i FCN. Først og fremmest at forstå hvad det kræver at være professionel. Jeg fik ændret mit mindset for hvad der kræves, og det gør også, at jeg står med denne mulighed nu. Derudover er jeg blevet et bedre menneske, jeg har fundet ud af hvor god en ting det er at gøre andre mennesker glade ved at hjælpe dem. Jeg skylder alle i klubben en kæmpe stor tak, mange mennesker har hjulpet mig", siger han til fcn.dk. 
Stanislav Lobotka har spillet 61 Superliga-kampe for FC Nordsjælland siden skiftet i sommeren 2015, hvor slovakken kun har misset to kampe grundet karantæne og sygdom. Han er i sine to sæsoner i FC Nordsjælland blevet kåret til Årets Spiller i FCN, og han  er samtidig en spiller som gang på gang topper ranglisterne. Det store potentiale blev også vist frem under sommerens U/21-slutrunde, hvor Lobotka blev kåret til Man of the Match i to ud af tre kampe for Slovakiet.
hhs

null

Publiceret 17 July 2017 07:52

SENESTE TV