Viceborgmester til Vilsholm:

“Erhvervsvenlighed hænger sammen med borgervenlighed”

Enhedslistens Øjvind Vilsholm ønsker mere fokus på borgerne frem for erhvervslivet. Men det ene udelukker ikke det andet - tværtimod, lyder det fra Preben Sandberg Pettersson

Af
Helene Stolle

Viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (A) langer nu ud efter Enhedslistens Øjvind Vilsholm, der her på furesøavis.dk i fredags den 13. juli gav udtryk for, at han nu ønsker, at Furesø Kommune sætter mere fokus på borgervenlighed frem for erhvervsvenlighed.
“Det primære fokus skal være på, at borgerne får en god behandling af kommunen. Derefter kan vi fokusere på, at have et godt samarbejde med erhvervslivet”, lød det fra Vilsholm - læs artiklen her
Men det er noget pjat, for de to ting, erhvervsvenlighed og borgervenlighed, går nemlig hånd i hånd, mener Preben Sandberg Pettersson.
“Det er en falsk modsætning, Øjvind Vilsholm fremmaner, og jeg ser ingen modsætning mellem borgervenlighed og et godt tæt samarbejde med erhvervslivet. Det er nemlig vigtigt for os i Furesø, at vi har en stærk og god realøkonomi, så vi kan holde et fornuftigt indtægtsgrundlag og finansiere velfærd og de kommunale opgaver og faciliteter, der skal være penge til”, siger Preben Sandberg Pettersson og understreger, at gode rammevilkår for erhverv og beskæftigelse er afgørende.
Fik du læst: Seniorbofællesskab skyder op i Jonstrup 
“Furesø er i 2016 udpeget til Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune, men vi ligger også stærkt med hensyn til borgervenlighed. Borgerne vælger Furesø og det må da betyde at vi er borgervenlige”, lyder det fra viceborgmesteren og henviser til, at Furesø i 2015 var den kommune i landet med den største befolkningstilvækst, ligesom Furesø i 2016 var den kommune, som flest børnefamilier flyttede til samt den undersøgelse, der fornylig viste, at Furesø er den kommune, hvor flest borgere vil anbefale andre at flytte til.
“Og her er rart. Furesø ligger på en sjette plads af de kommuner, hvor borgerne har den højeste tilfredshed med den kommunale velfærd. I 2016 øgedes antallet af virksomheder i Furesø med 253, og med 369 nye arbejdspladser i 2015. Virksomhederne tager et socialt ansvar og skaber beskæftigelse – ledigheden er på under tre procent og ungdomsledighed på under 2,8 procent. Furesø er sammen med fra Greve og Fanø det sted, hvor jobcentret er bedst til at få kontanthjælpsmodtagere i varig beskæftigelse. Skolerne i Furesø er de femte bedste i landet. Erhvervslivet i Furesø bidrager aktivt i udviklingsarbejdet om øget samarbejde mellem skole og erhverv og erhvervspraktik, og vi har siden 2010 reduceret CO2-udledningen med mere end 43,9 procent, ligesom vores ansatte er mestre i økologi i kommunens insitutioner”, slår Preben Sandberg Pettersson fast men understreger samtidig, at der også er udfordringer i kommunen.
Fik du læst: S om vagtpatruljer: "Lars Carstensen forsøger at male et skrækmaleri"
“Vi kan helt sikkert gøre det bedre og få flere i beskæftigelse og skabe endnu bedre service og livskvalitet. Efter en lang periode med besparelser og effektiviseringer for at håndtere furesøgælden er der nu økonomi til investeringer i anlæg, især daginstitutioner, skoler, ældrefaciliteter, veje og bygninger og muligheder for at revurdere det sociale serviceniveau eksempelvis normeringer i daginstitutioner, skoler og ældrepleje.
Det er her, vi socialdemokrater vil have fokus i de kommende år. Vi vil i dialog med borgerne udvikle Furesø, ligesom vi fortsat vil være en erhvervsvenlig kommune”.

Publiceret 19 July 2017 09:26

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV