Se billederne:

Furesøspejdere har indtaget Sønderborg

I disse dage er 37.000 spejdere fra både ind- og udland samlet i Sønderborg, der danner rammen om Danmarks hidtil største spejderlejr. Fra Furesø deltager godt 500 spejdere.  
"Spejdernes Lejr afholdes af de fem spejderkorps i Danmark og fra Furesø deltager otte spejdergrupper fra Det Danske Spejderkorps og De Grønne Pigespejdere. Furesø Kommune er en stor spejderkommune og deltager med knap 500 spejdere, spejderledere og frivillige hjælpere. Spejderne fra Furesø er også værter for 90 spejdere fra Skotland, Israel og Holland", fortæller Jakob Skipper, der er formand for Alugod-spejderne i Værløse.
Den første dag i Sønderborg gik med at få etableret lejren, og om aftenen var der et stort, fælles lejrbål for alle 37.000 deltagere - storskærm. 
"Ude i lejrene holder spejderne naturligvis mere traditionelle lejrbål", lyder det fra Jakob Skipper, der også fortæller, at spejderne i de kommende dage får mulighed for både at hike, deltage i et natløb og i et adventurespejd, der er en særlig actionpræget form for spejderliv. 
"Derudover kan de hoppe rundt i verdens største hoppeborg, bygge deres egen tømmerflåde, og så skal de naturligvis også bare nyde lejrlivet under spejdernes slogan 'Danmarks Stærkeste Fællesskab'", siger Jakob skipper. 
Den store spejderlejr sætter også fokus på miljøet, og hvis en deltager er kommet til lejren uden at afsætte et CO2-aftryk, kaldes vedkommende for en Zer Hero. Furesø har hele tre af den slags helte, da tre spejderledere fra Alugod Spejderne har cyklet til Sønderborg. 
 Man kan følge med i aktiviteterne på Facebooksiden for Spejdernes Lejr.
hhs

Publiceret 25 July 2017 08:44

SENESTE TV