Biblioteket søger seniorer, der vil være med i forskningsprojekt

Furesø Bibliotekerne skal sammen med Center for Sund Aldring og Slots- og Kulturstyrelsen opfinde og gennemføre et forløb for seniorer, der holder hjernen frisk

Bibliotekerne i Furesø leder lige nu efter en gruppe friske seniorer, der har mod på at være med i forløb, der skal holde hjernen frisk. Forløbet køres i samarbejde med Furesø Bibliotekerne, Center for Sund Aldring og Slots- og Kulturstyrelsen, og forløbet kommer til at køre over 15 uger med start den 4. september.
Formålet med forløbet er, at det både skal holde hjernen og kroppen i sving og så samtidig fremme livsglæden og det lokale bånd.
“Projektet hedder 'Hold hjernen i Swing', fordi et af de kulturelementer, der beviseligt aktiverer vitale centre i hjernen er dans, og vi er stolte af, at Elisabeth Dalsgaard, der leder Farums danseinstitut Swingtime har sagt ja til at være en del af de oplevelser, som forløbet tilbyder”, fortæller Anne-Mette Munch Olsen, der er litteraturformidler på biblioteket.
Og Elisabeth Dalsgaard ved, hvad hun har med at gøre. Hun arbejder nemlig via Parkinsonforeningenmed at finde ud af sammenhængen mellem livsglæde og dans, der skaber kontakt til nedlukkede hjernecentre hos mennesker med parkinson.
“Vi er stolte af, at biblioteket endnu en gang er blevet valgt af Kulturstyrelsen til at være rollemodel for andre kommuner. Nu skal vi udvikle vores idé sammen med forskergruppen, og fra 2018 skal hele landets kommuner så kunne lave forløb for seniorer, der fremmer livskvaliteten gennem kombinationen af litteratur, samvær, rytme og dans. Den totaloplevelse har vi haft lyst til at arbejde med længe, så vi glæder os”, fortæller Camille Blomst, der har været projektleder på flere udviklingsprojekter for biblioteket.
Furesø Bibliotekerne håber, at det bliver nemt at rekruttere en gruppe af seniorer på 15 til 20 personer, der vil være med i projektet.
“Deltagerne skal mødes en gang om ugen, og via de oplevelser, der er planlagt, vil deltagerne blive klogere på sammenhængen mellem at holde hjerne frisk med mad, hjernegymnastik, rytme, dans, samvær og den gode kontakt til minder. Alt sammen er det noget, som fremmer livsglæden og holder hoved og krop frisk”, fortæller Ann-Lisbeth Holm, der som litteraturformidler på biblioteket er med på holdet bag projektet.
Flere af foredragene om hjernen være åbne for alle. Her i blandt hjerneforsker Ellen Grandes Garde foredrag om hjernen og Peter Vuust, der taler om musikkens virkning på og hjernen, og så kan man være med til fællesspisning.
“Kulturhuset i Farum er en dejlig ramme om at holde os alle sammen friske” slutter Ann-Lisbeth Holm.
hhs

Publiceret 05 August 2017 09:05

SENESTE TV