Enhedslisten:

"Lad os være erhvervsvenlige uden skattelettelser"

“Når erhvervslivet får skattelettelser, kommer der færre penge i kommunekassen - penge der kunne bruges på børne- og ældreområdet”, siger Øjvind Vilsholm, der sidder i byrådet for Enhedslisten

Af
Helene Stolle

Diskussionen mellem Øjvind Vilsholm, der sidder i byrådet for Enhedslisten, og viceborgmester Preben Sandberg Pettersson (A) om borgervenlighed contra erhvervsvenlighed fortsætter.
Mens Enhedslisten ønsker større fokus på borgervenligheden i Furesø Kommune og mindre eftergivenhed overfor erhvervslivet, mener Preben Sandberg Pettersson, at kommunens erhvervsvenlighed har stor indflydelse på netop borgervenligheden.
Læs også: Viceborgmester til Vilsholm: "Erhvervsvenlighed hænger sammen med borgervenlighed"
“Jeg ser ingen modsætning mellem borgervenlighed og et godt, tæt samarbejde med erhvervslivet”, sagde han til furesøavis.dk tilbage til den 19. juli i år, hvor han også slog fast, at ifølge ham går de to ting hånd i hånd.
Nu tager Vilsholm til genmæle, for ifølge ham opstår der modsætninger mellem borgervenligheden og erhvervsvenligheden.
“Det gør der, når man vælger at sænke den dækningsafgift, som ejerne af erhvervsbygninger betaler. For når man giver erhvervslivet skattelettelser, kommer der færre penge i kommunekassen”, siger han og forklarer videre:
Fik du læst: Festivalarrangører: "Det er en drengedrøm, der er blevet til virkelighed"
“I 2018 får vi 10 millioner kroner mindre i indtægter fra dækningsafgift, end der ville være kommet uden skattelettelser – dermed bliver der 10 milliioner kroner mindre, vi kan bruge til eksempelvis daginstitutioner, skoler og ældre. Jeg mener, at Furesø sagtens kan være erhvervsvenlig uden at give skattelettelser til virksomhederne, som i øvrigt har stigende overskud. Så ja tak til erhvervsvenlighed - men det må være uden skattelettelser, ellers foretrækker Enhedeslisten så afgjort borgervenligheden”, lyder det fra Øjvind Vilsholm.
 

Publiceret 05 August 2017 00:00

SENESTE TV