"Det, vi gør, er, at vi behandler alt det, der er akut og livsnødvendigt først", siger Annelia Jensen, der er centerchef i Visitationen som forklaring på den lange ventetid et ægtepar fra Værløse har været igennem. Modelfoto

Centerchef om måneders ventid på hjemmehjælp:

“Jeg synes absolut ikke, det er rimeligt”

Annelia Jensen, centerchef for Visitationen i Furesø Kommune, beklager, at nogle borgere risikerer at skulle vente længere på at få deres sag behandlet i Visitationen.

Af
Af Kristina Pihl

Et stort fravær og udskiftning af personale tidligere på året er ifølge centerchef for Visitationen Annelia Jensen forklaringen på, at nogle borgere må vente længere tid på at få deres sag behandlet i Visitationen. Hun forklarer ligesom tilbage i maj måned, at afdelingen stadig kæmper med at nå til bunds i alle sagerne, så den otte ugers behandlingstid, som den politiske målsætning lyder på, kan nåes.
 Læs også: Ægtepar måtte vente fire måneder på hjemmehjælp: "Vi har mistet tiltroen til kommunen"
“Vi har ikke fået rettet det hele op endnu, så vi mangler stadig nogle borgere, hvor vi ikke overholder vores sagsbehandlingstider. Vi havde en venteliste, vi skulle have nedbragt, og den har vi ikke fået nedbragt helt endnu”, lyder der fra Annelia Jensen.


 
 

De livsnødvendige sager kommer først

Centerchefen kan ikke kommentere den konkrete sag om Marianne og Johnny Fjordbak. Hun forklarer dog, at der særligt i de sager hvor der ikke er tale om livsnødvendig hjælp kan risikere at være ekstraordinær lang ventetid.
“Det, vi gør er, at vi behandler alt det, der er akut og livsnødvendigt først og tager de andre sager derefter. Det bliver bedre og bedre, men der er stadig nogle, der venter for længe, og det beklager vi selvfølgelig rigtig meget. Vi er ikke i mål endnu, men vi arbejder benhårdt på at nå i mål med sagsbehandlingstiden inden efteråret”, siger Annelia Jensen. 
Hun ser på trods af en hektisk tid fremad og regner med, at de inden for nogle måneder kan behandle alle sager inden for otte uger.
“I løbet af et par måneder burde vi være tilbage til, hvor vi overholder ventetiden”, lyder det fra centerchef Annalia Jensen.

Publiceret 07 August 2017 11:58