Bondo:

"Hvert eneste indbrud er et for meget"

Nordsjællandske kommuner tegner sig for syv ud af de ti mest indbrudsplagede kommuner i Danmark. En målrettet indsats er ifølge borgmester Ole Bondo Christensen løsningen på problemet.

Af
Af Kristina Pihl

Selvom Furesø i den senest offentliggjorte statistik er kommet udenfor top 10 af mest indbrudsplagede kommuner, er der stadig mange problemer med indbrud i de nordsjællandske kommuner - også i Furesø. Men i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune slår borgmester Ole Bondo Christensen fast, atFuresø - trods de stigende indbrudstal - er på rette vej.
“Hvert indbrud er et indbrud for meget. Derfor har vi for år tilbage nedsat en borgerfølgegruppe med repræsentanter fra forskellige grundejerforeninger i kommunen, der samarbejder med politiet om at forebygge indbrud. Vi udbreder Nabohjælp, tilbyder tryghedsvandringer, afholder borgermøder og samarbejder med politiet om mere synlighed i boligområder, der er udsat for indbrud. Det er et langt, sejt træk, der skal til”, siger han.

Hjemmebesøg virker

I maj gennemførte Nordsjællands Politi sommerferiekampagner i udvalgte boligområder i Furesø, og det har ifølge vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen givet positive resultater.
Læs også: Borgmesterkandidat vil have vagtværn til at patruljere i indbrudsplagede områder
“Det primære formål var at kontakte de enkelte borgere på vejen for at løfte fanen for vigtigheden af dels indbrudssikring af egen bolig, men også vigtigheden af et aktivt nabohjælpsprogram. Højeloftvænge var udvalgt, fordi der havde været mange indbrud sammenholdt med en forholdsvis lav tilmelding til Nabohjælp”, fortæller han.

Indsatsen er målrettet

Finn Bernth Andersen kan godt forstå ønsket om flere synlige betjente i gadebilledet, men han forsikrer om, at ressourcerne bliver brugt bedst muligt.
“Vi patruljerer ud fra et analysebaseret koncept - dvs. at vi patruljerer de steder, hvor der erfaringsmæssigt har været mange indbrud, og det flytter sig hele tiden. Der er også mange andre faktorer, der spiller ind på, hvor og hvornår vi målrettet patruljerer mod indbrud - blandt andet gennem de efterretninger, vi modtager fra borgere, der observerer mistænkelig adfærd, ligesom målrettet efterforskning, koordinering af efterretninger og samarbejde med andre politikredse også er en del af den målrettede indsats mod indbrud”, siger han og understreger, at politiet ikke alene kan knække den stigende indbrudskurve.
“Vi har behov for borgernes hjælp i form af, at man dels at gøre hvad man kan, for at sikre sin egen bolig bedst muligt, men også at man hjælper hinanden med at holde øje med 'vejen' og naboerne”.
Sådan forebygger Furesø indbrud

  • Samarbejde med Nordsjællands Politi
  • Borgerfølgegruppe med repræsentanter fra kommunens grundejer- og boligforeninger
  • Kommunen tilbyder tryghedsvandringer til grundejerforeninger og beboerforeninger. Her kan beboere dels få tips til at sikre boliger, og dels få lejlighed til at samles og igangsætte fælles initiativer som fx tilmelding til Nabohjælp. Kontakt indbrudskoordinatoren på indbrud@furesoe.dk
  • Opbakning til Nabohjælpsordningen
  • En pjece med god råd til indbrudsforebyggelse - hent den på www.furesoe.dk/indbrud

Publiceret 08 August 2017 17:13

SENESTE TV