Carpens om kommuneplanen:

“Problematisk med for mange bevaringsværdige bygninger”

Byrådsmedlem Lars Carpens (V) er ikke begejstret for, at den nye kommuneplan indeholder et forslag om, at godt 200 bygninger i Furesø skal betragte som bevaringsværdige. “Når bygninger vurderes som bevaringsværdige skal det ske på et realistisk økonomisk

Af
Helene Stolle

Netop nu er forslaget til Kommuneplan 2017 i høring. Mens debatten om selve proceduren af kommunens orientering om høringsprocessen har været debattereret de seneste uger, har der endnu ikke været sat fokus på planens indhold, og det savner byrådsmedlem Lars Carpens (V).
Læs også: Ny kommuneplan sendt i høring - se den her
Det er særligt forslaget om, at godt 200 bygninger i det åbne land i Furesø skal betragtes som bevaringsværdige, som Lars Carpens retter fokus mod - fordi det kan have store, økonomiske konsekvenser for ejerne.
“Der er ingen tvivl om, at de fleste af os gerne vil have bevaret værdifuldt bygningskultur, men det skal ske på et realistisk økonomisk grundlag for ejerne. Der er masser af potentielle konflikter, når man efterfølgende skal administrere bevaringsbestemmelser. Kommunen kan reelt alene vedtage, at bygningerne ikke må nedrives, men hvis der ikke er noget økonomisk grundlag for bygningens renovering og vedligeholdelse, så er bevaringsbestemmelsen yderst problematisk med det resultat, at bygningerne blot står og forfalder”, siger han og understreger, at det er der i allerede mange eksempler på rundt om i kommunen.
Fik du læst: Spidskandidat om stigende antal indbrud: "Bondo skal se realiteterne i øjnene"
“Eksempler hvor gamle gårde ligger hen som ruiner”, siger han og stiller også spørgsmål ved, hvordan kommunen rent administrativt skal kunne håndtere 200 bevaringsværdige bygninger.
“Jeg mener ikke, at det sidste ord er sagt i denne her sag”, understreger Lars Carpens.

Fra fritidshus til helårshus

Mængden af bevaringsværdige bygninger i Furesø er dog ikke det eneste område i kommuneplanen, som Lars Carpens ønsker en debat om.
“En anden udfordring, som er ikke er løst via Kommuneplan 2017 drejer sig om 20-25 sommerhuse/fritidshuse på Hestetangsvej og Forårsvej, som flertallet i Furesø Byråd ikke vil give helsårsstatus. Alle ved, at langt hovedparten af beboerne i en menneskealder har boet i husene hele året”, siger han og fortsætter:
“Beboerne har betalt deres skat, fået afhentet deres affald hele året, er blevet tilsluttet offentlig kloak, og kommunen har over tid placeret plejebørn og flygtninge på adresserne. Hele sagen er forplumret af, at ansvaret har involveret mange myndigheder både i staten, de tidligere amter (som var landzonemyndighed til 2007), Farum Kommune og nu Furesø Kommune og Fredningsnævnene. Den nye planlov var ellers en passende anledning til at få sagen løst, men det vil et flertal tilsyneladende ikke i det nuværende Furesø Byråd”, lyder det undrende fra Lars Carpens.

Publiceret 11 August 2017 07:49

SENESTE TV