DEBAT:

"Borgmesterens lange erkendelsesrejse"

Lars Carstensen, borgmesterkandidat (C)

Da jeg i juli måned i denne avis åbnede debatten om indbrudsproblemet, blev jeg af vores socialdemokratiske bystyre beskyldt for at føre en skræmmekampagne. Jeg fremlagde tal fra Danmarks Statistik, som viser, at Furesø er den 3. mest indbrudsplagede kommune i landet. Jeg påviste også, at indbrudsraten er steget voldsomt i Furesø, mens den er faldet på landsplan.
Stigningen har pudsigt nok varet de sidste to valgperioder. I samme periode har den socialdemokratiske borgmester gentaget det samme mantra: Vi skal have flere tryghedsvandringer og mere nabohjælp.
Læs også: "Borgmesterkandidat vil have vagtværn til at patruljere i indbrudsplagede områder"
”Det er et langt, sejt træk, der skal til”, sagde borgmesteren senest den 8. august i Furesø Avis.
Jeg mener, at tiden for længst er kommet til at indse, at der skal andre ting til. Det, der er rigtig skræmmende, er, at borgmesteren bliver ved med at fremture med åbenlyst utilstrækkelige foranstaltninger.
Og det vækker undren, at man på borgmesterkontoret ikke tager initiativer til at prøve andre veje. Nu er borgmesteren endelig nået så langt på erkendelsesrejsen, at han indkalder til et møde om problemet. Det er skønt, at der er en flig af erkendelse af, at det lange seje træk ikke er nok. Men kære borgmester: Møder og kaffe løser ikke problemet. Det er åbenlyst, at der skal nye løsninger på banen. Lad os prøve som forsøg at sætte professionel patruljering i gang i udvalgte områder, sammen med skiltning som advarer tyveknægtene.
Fik du læst: Midtpunktformand: "Jeg er ked af den negative omtale"
Der er mange vagtselskaber, som kan udføre opgaven. Der findes endda Furesø-virksomheder, som kan stå for patruljeringen. Indbrudsproblemet bliver ikke løst, hvis vi ikke prøver noget nyt.

Publiceret 14 August 2017 07:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV