Bjarne og Filips utrolige redningsaktion:

Sådan reddede de 7-årig pige fra druknedøden

 
78-årig Bjarne Clausen og 34-årige Filip Jensen befandt sig på en lille ø midt i Farum Sø, da de 14. februar pludselig blev centrum i en dramatisk redningsaktion.
En nærtliggende institution var på tur ved søen med en gruppe børn, da et af børnene - en 7-årig pige med psykiske udfordringer - pludselig gik ud på isen, som bestemt ikke var tyk nok til færdsel.
Pædagogerne forsøgte først at kalde barnet til sig - men uden held. De forsøgte dernæst at gå ud på isen, der revnede og var alt for tynd til at kunne bære en voksen. Imens gik pigen længere og længere ud.
Bjarne og Filip hørte pædagogernes råb og fik pludselig selv øje på den lille pige i den røde flyverdragt cirka 100 meter fra dem, og de begyndte at forberede sig med stige og reb for at kunne iværksætte en redningsaktion, hvis hun skulle falde gennem isen.
"Vi råbte til hende, at hun skulle lægge sig ned og forsøge at kravle ind, men vi kunne slet ikke komme i kontakt med hende, og det var helt umuligt at begive os ud og hjælpe hende ind, så vi stod i princippet og så på, at en lille pige var ved at drukne," fortæller Bjarne Clausen.
Pludselig fik Filip en genial idé. Han tænkte, at pigen måske ville reagere på musik, og derfor løb han ind og hentede sin guitar.
Den vilde idé virkede på mirakuløs vis. Resultatet var, at pigen hørte Filips guitarspil og langsomt begyndte at gå mod lyden.
"Det var fuldstændig surrealistisk, at se en lille pige i livsfare samtidig med, at Filip stod og spillede "Se Min Kjole" på sin guitar," fortæller Bjarne Clausen.
Da pigen var cirka fire meter fra land, gik Bjarne ud på isen. Han faldt igennem, men fik heldigvis pigen i sikkerhed, og for begges heltemodige indsats, blev de hyldet, da Nordsjællands Politi fredag afholdt dusøroverrækkelse på politigården i Helsingør.
"Det kunne have endt helt galt, så det er fantastisk at høre, hvordan I på en yderst kreativ måde var i stand til at redde pigens liv. For det skal I have en stor tak," sagde politidirektør Jens-Christian Bülow fra
Nordsjællands Politi til de to helte.

Bjarne Clausen og Filip Jensen fortæller her politidirektør Jens-Christian Bülow fra Nordsjællands Politi om den utrolige redningsaktion på Farum Sø i februar.

Bjarne Clausen og Filip Jensen fortæller her politidirektør Jens-Christian Bülow fra Nordsjællands Politi om den utrolige redningsaktion på Farum Sø i februar.

Publiceret 19 August 2017 09:10

SENESTE TV