Nyt jobcenter indviet:

Minister samlede inspiration i Furesø

Torsdag indviede borgmester Ole Bondo Christensen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen Furesøs nye jobcenter.

Af
Af Kristina Pihl

Der blev skålet og lykønsket, da kommunens nye jobcenter blev indviet torsdag eftermiddag. De nye jobcenter ligger midt i Farums erhvervsområde på Hvedemarken i Farum, og jobcenterets nye placering skal gøre kontakten mellem ledige og virksomheder, der har brug for arbejdskraft, nemmere. Det var derfor en glad borgmester, der torsdag holdt tale for medarbejderne i jobcenteret.
“Det er en dejlig og stor dag for os alle sammen, for i dag skal vi fejre indvielsen af det ny jobcenter. Det har vi haft et ønske om længe. Dygtige medarbejdere skal have gode rammer, og der skal være plads til at udfolde sig og plads til at samarbejde. Jeres arbejde er vigtigt for Furesø kommune”, lød det fra Ole Bondo Christensen.
Tidligere har Furesø Jobcenter ligget spredt på forskellige adresser, men med ét jobcenter på Hvedemarken vil det ifølge Flemming Sommer, der er chef for Furesø Jobcenter, betyde, at borgerne i kommunen får en ensartet og effektiv sagsbehandling.
“De nye lokaler biddrager til, at vi får en synergi imellem medarbejderne, sådan at vi får samarbejdet meget hurtigere få myndighedssagsbehandlere, mentorer, virksomhedskonsulenter til at arbejde og hurtigere få folk i beskæftigelse” fortæller han.

Ministerbesøg

Beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen lagde torsdag også vejen forbi de det nye jobcenter. Ministeren blev vist rundt i de nye lokaler og hørte om nogle af de initiativer, som skal være med til at sikre, at ledige kommer hurtigere i arbejde.
Særligt var ministeren interesseret i at høre om kommunens indsats på sygedagpengeområdet, hvor jobcenterets tætte samarbejde med to private aktører blev fremhævet som det gode eksempel.
“Det har været en rigtig fin dag. Vi er glade for, at ministeren tog sig tid til at komme herud. Jeg synes, det er spændende, at han har lyttet til nogle af de ting, som vi har prøvet af her i Furesø med samarbejdet mellem aktørene på sygedagpenge og kontanthjælp”, fortæller Flemming Sommer.

Publiceret 25 August 2017 11:22

SENESTE TV