Nu skal en borgergruppe styrke kampen mod indbrud

Hjemmehjælpere kan komme til at spille en rolle i indsatsen

Antallet af indbrud i Furesø har været faldende siden 2010, men hvert indbrud er et indbrud for meget. Derfor har borgerfølgegruppen på sit seneste møde drøftet yderligere forslag til at styrke kampen mod indbrud.
Furesø Kommunes borgerfølgegruppe på indbrudsområdet med repræsentanter fra de forskellige grundejer- og boligforeninger og erhvervslivet, har siden 2014 arbejdet tæt sammen med politi og kommune om indbrudsforebyggelse.
Borgerfølgegruppen peger nu på en række initiativer, som de gerne vil have styrket eller udviklet yderligere, for at antallet af indbrud kan blive bragt endnu længere ned.

Vidensdeling

Et af det de tiltag der virker, er at borgerne selv engagerer sig i nabohjælp og er synlige i deres lokale kvarter. Derfor ønsker gruppen, at dialogen på tværs af lokale områder bliver bedre. De foreslår, at der etableres en digital idébørs, hvor borgerne kan dele erfaringer med hinanden om, hvad der virker godt.
Fik du læst: Efter kritik: Nu forlænges høringsperioden med to uger
“Det er vigtigt, at vi som borgere taler sammen om, hvordan vi sammen kan forebygge indbrud, både i vores egne men også i vores naboers hjem. Derfor vil vi gerne sætte fokus på vores årvågenhed og nabo-hjælpsomhed,” fortæller Henning Rostung, der er medlem af borgerfølgegruppen og formand for grundejerforeningen Kollekolleparken, i en pressemeddelelse.

Årvågne medarbejdere

Et andet initiativ, som borgerfølgegruppen ønsker at bakke op om, er at kommunens medarbejdere i højere grad skal være årvågne, når de bevæger sig rundt. Det gælder for eksempel hjemmehjælp og servicevagt, som også er ude i bydelene ved aftentide.
Læs også: Bondo: "Hver eneste indbrud er et indbrud for meget"
Kommunaldirektør Christine Brochdorf vil gerne kvittere for opbakningen til forslaget.
“Hvis vi alligevel har medarbejdere, der bevæger sig rundt, så vil det være helt naturligt, at de også er med til at skabe tryghed ved deres tilstedeværelse, og blandt andet indberetter eventuelle mistænkelige forhold til politiet. Vi skal derfor se nærmere på, hvordan denne kontakt til politiet kan ske så nemt som muligt, udtaler Christine Brochdorf.”srj

Publiceret 26 August 2017 00:00

SENESTE TV