Politisk samarbejde om større tryghed iFuresø

De tre store partier i byrådet er gået sammen om at øge indsatsen i forebyggelse af indbrud i Furesø

Antallet af indbrud i Furesø ligger på et gennemsnitligt niveau i en sammenligning mellem alle 13 kommuner i Nordsjællands politikreds. Det oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse. Men derfor er det stadig et stort ønske, at antallet af indbrud bringes ned.
De tre store partier i byrådet, Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative er derfor nu gået sammen om at styrke indsatsen mod indbrudstyvene - og herunder handler det blandt andet om, at kommunens medarbejdere bliver klædt bedre på til at spotte mistænkelige personer og alamere politiet.
“Endelig skal der være ressourcer nok i politiet til at løfte opgaverne med efterforskning, forebyggelse og opklaring”, slår de tre partier fast i en pressemeddelelse.
“Vi skal stå sammen mod indbrudstyvene. Politiet skal selvfølgelig løfte deres del af opgaven, men kommunen kan også gøre noget. Jeg ser herunder gerne, at vores servicevagt, som kommer rundt i alle hjørner af kommunen får bedre mulighed for at bidrage til tryghed og forebygge indbrud”, siger Susanne Mortensen (C).
Fik du læst: Nu skal borgergruppe styrke kampen mod indbrud
Gustav Juul fra Venstre mener, at det vigtigste i kampen mod indbrudstyvene er, at politiet dels har ressourcer og dels prioriterer det.
“Jeg er meget optaget af, at politiet har tilstrækkeligt med ressourcer og de rigtige kompetencer til at løfte opgaven. Nordsjælland er hårdere ramt af indbrud end andre politikredse. Men borgere i vores kommuner har også krav på tryghed, og derfor må politiet i Nordsjælland også have tilstrækkeligt med ressourcer. Jeg vil spændt følge arbejde i den nye 20 mands store indsatsgruppe, som politimesteren i Nordsjælland har nedsat, og jeg har aftalt med borgmesteren, at han vender ressourcespørgsmålet med politimesteren og de øvrige borgmestre i Nordsjælland”, siger han.
Også borgmester Ole Bondo Christensen mener, at politiet spiller en afgørende rolle i forebyggelsen af indbrud.
“Politiet skal være synligt til stede, og vi skal sikre et fortsat godt samarbejde mellem politi, grundejerforeninger, erhvervsliv og kommunens medarbejdere”, siger han.

Publiceret 29 August 2017 06:00

SENESTE TV