Fire nye boligområder kan blive en realitet på Flyvestationen. Arkivfoto

Fire nye boligområder kan blive en realitet på Flyvestationen. Arkivfoto

Flyvestationen får fire nye bofællesskaber

Lokalplan over fire nye boligområder på Flyvestationen sendes i høring

Byudvikling Miljø-, Plan og Teknikudvalget i Furesø Kommune har anbefalet til byrådet, at Lokalplan 121-1 kan sendes i offentlig høring. Planen vedrører yderligere 154 af de planlagte 430 nye boliger i Sydlejren.
Når planen er endelig godkendt, vil der blive mulighed for at etablere fire nye boligområder, herunder bofællesskaberne Mageløse og Staldhusene.
Èt af de boligprojekter, der følger processen nøje, er det nyetablerede bofælleskab Mageløse. De 29 familier i alderen 0-72 år fandt sammen efter en workshopproces, hvor Furesø Kommune i vinteren 2016 inviterede alle med bofællesskabstanker til at mødes og få hjælp til at udvikle deres ideer sammen. Nu ligger planerne for et arkitektegnet bofællesskab klar med en forventning om at kunne flytte ind i løbet af 2018.
Fik du læst: Fredag er der premiere: Livslinjer giver livskvalitet
Bofællesskabets byggeri med 29 gårdhavehuse og et fælleshus centrerer sig om området omkring kontroltårnet ved Jonstrup-indgangen til Flyvestationen. Ved siden af dette planlægges bofællesskabet Eco Village med 43 boliger og et fælleshus. Nord for Perimetervej etablerer REKA Gruppen to private rækkehusbyggerier, Bringegårdene med 42 boliger og Officershusene med 40 boliger og en delvist bevaringsværdig skolebygning.srj

Publiceret 30 August 2017 13:00