DEBAT:

"Kære Bondo, hvorfor skal cyklisterne ud på kørebanen?"

Flemming Oppfeldt, Søvej 5. Farum

Kære Ole Bondo
Jeg skriver, fordi din administration åbenbart ikke er klar over, hvad den gør, når det drejer sig om renoveringen af Farum Hovegade. Der er opstået to fejl.
Læs også: Kommunen: "Trafiksikkerhed i fokus"
Den første fejl er, at borgerne får leveret en hovedgade, hvor cyklister og gående ikke får mere plads, som ellers lovet forud for renoveringen.
Hvis jeg tager udgangspunkt i delstrækningen fra området ved Akacietorvet til Farum Gydevej, som er ved at blive færdiggjort, så er cykelstien på den sydlige del af strækningen blevet smallere.
Det er ikke muligt fremover, at overhale som cyklist, og derfor må vi påregne, at mange flere travle skoleelever bruger kørebanen, når de skal passere langsommere cyklister. De vil skifte mellem cykelsti og kørebane. Den situation er en klar forværring af sikkerheden. Det må være en ommer. I hvertfald mener jeg, der er grund til at gå hele projektet mere kritisk igennem og sikre, at cyklister og gående får de bedre forhold på resten af strækningen som blev lovet på borgermøderne forud.
Den anden fejl er den hensynsløse træfældning der er sket på den strækningen hvor arbejdet allerede er sat i gang. Flere træer som intet har med projektet at gøre er skyndsomt blevet fjernet. Det kan ikke laves om, men du kan som borgmester redde de 6 raske træer, der står langs hovedgaden foran Akacietorvet. Og du kan sikre, at de øvrige træer på den resterende del af Hovedgaden bliver bevaret.

Publiceret 31 August 2017 10:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV