Daginstitutionerr, skoler og ældreområdet er områder, der skal priroiteres højere i Furesø - i hvert fald når man ser på budgetforslaget for 2018. Arkivfoto: Martin Warming

Daginstitutionerr, skoler og ældreområdet er områder, der skal priroiteres højere i Furesø - i hvert fald når man ser på budgetforslaget for 2018. Arkivfoto: Martin Warming

Budgetforslag:

Flere penge til børn og ældre

Ingen nye besparelser men derimod plads til flere investeringer. Det er hvad, der lægges op til i budgettet for 2018

Af
Helene Stolle

Sidste år vedtog et samlet byråd et to-årigt budgetforlig, der gælder til og med 2018, og i torsdags behandlede byrådet så budgettet for 2018, hvor det viser sig at være plads til nye investeringer på børneområdet. I en pressemeddelelse fra kommunen fortælles det nemlig, at der skal investeres i nye daginstititioner samt lægges flere driftsmidler over til skoler og daginstitutioner. Det sker, fordi børnetallet i kommunen stiger.
Fik du læst: Nyhedsmedie: "Furesøpolitiker lobbyer for Erdogan"
Men det er ikke udelukkende de yngste, der satses på i budgettet for 2018, for efter byrådsmødet i sidste uge ligger det klar, at der også er et ønske om at afsætte flere midler til ældre- og handicapområdet.
Borgmester Ole Bondo Christensen (S) er glad for, at Furesøs økonomi har solid plads til nye investeringer.
“Kommunens økonomi er inde i en sund udvikling, og derfor har vi nu mulighed for at investere i nye daginstitutioner og sikre, at antallet af medarbejdere i daginstitutioner og skoler bliver opreguleret i takt med det stigende børnetal”, siger han i pressemeddelelsen, hvori det fremgår, at der er afsat ekstra anlægs- og driftsmidler på samlet 121 milioner kroner inden for børne- og skoleområdet over de kommende fire år.
Fik du læst: Sæt kryds i kalenderen: Sløjfen bindes med folkefest
Næstformand i økonomiudvalget, viceborgmester Susanne Mortensen (C), er også glad for, at budgettet har luft til at håndtere de nye opgaver.
“Det er flot, at det er lykkedes at fastholde de høje ambitioner, vi sidste år fastlagde for denne toårige budgetperiode. Det er klart, at der er behov for nogle tilpasninger, da kommunernes økonomiske situation løbende ændrer sig, men der er det godt, at vi har nok luft i budgettet til fortsat at udvikle vores daginstitutioner, skoler og tage en ellers planlagt besparelse på vores plejecentre ud af budgettet. Samtidig er der plads til en regulering af bevillingen til voksenhandicapområdet, som følge af øget behov”, siger hun i pressemeddelelsen.
Budgetforslaget kan læses på furesoe.dk/budget

Publiceret 10 September 2017 17:53