Bondo om Neslihan-sagen:

“Hun har valgt side”

Borgmester Ole Bondo Christensen (A) svarer nu igen på den kritik, som Neslihan Diksan har rettet mod ham og Socialdemokratiet.

Af
Af Kristina Pihl

Neslihan Diksan, der mandag valgte at melde sig ud af Socialdemokratiet, kritiserer borgmester Ole Bondo Christensen og partiet. I en pressemeddelelse, som hun udsendte i går, skriver hun, at hun er uforstående overfor det ultimatum, hun har fået fra partiet om at melde sig ud af Unionen af Europæiske-Tyrkiske Demokrater, UETD, Ifølge hende var borgmesteren nemlig klar over, at hun var medlem af bestyrelsen i foreningen.
Fik du læst: Nyhedsmedie: "Furesøpolitiker lobbyer for Erdogan"
“Borgmesteren var informeret om min tilknytning til UETD Danmark. Bestyrelsen og foreningens formål har jeg endda præsenteret for borgmesteren på et møde afholdt på rådhuset, som var et af mine første møder i UETD's bestyrelse. Jeg henviste til foreningens hjemmeside for flere informationer, såfremt han var interesseret. Den gang var borgmesteren positivt stemt for mit virke i foreningen, men siger nu at han ikke vidste, hvad foreningen stod for. Netop for at efterleve mine principper om loyalitet og gennemsigtighed har jeg for et år siden, hvor jeg var ny i foreningen, forelagt borgmesteren mit virke i foreningen” skrev Neslihan Diksan i pressemeddelelsen mandag.

Forbindelser til AKP

Ole Bondo Christensen og den socialdemokratiske partiforening har dog en anden opfattelse af sagen. I en mail til Furesø Avis skriver borgmesteren, at han var blevet informeret om Neslihan Diksans medlemsskab af foreningen, men han var ikke blevet oplyst om organisationens forbindelse til det tyrkiske regeringsparti AKP.
Fik du læst: Partiformand om Neslihan Diksans sympatier: “Ikke foreneligt med Socialdemokratiets værdier”
“Neslihan Diksan oplyste i foråret 2016, at hun var medlem af foreningen Unionen af Europæiske-Tyrkiske Demokrater. Neslihan Diksan informerede os om, at foreningen blandt andet arbejdede for udbredelse af demokrati, uddannelse og mellemkulturel forståelse. Med de oplysninger, som vi fik den gang, havde vi ikke grundlag for at sætte spørgsmålstegn ved UETD's virke. Det har imidlertid ændret sig med Zetlands påpegning af en mulig forbindelse mellem UETD og det tyrkiske regeringsparti AKP, hvis virke ikke er foreneligt med vores socialdemokratiske værdier. I det lys har den socialdemokratiske partiafdeling i Furesø opfordret Neslihan Diksan til at melde sig ud af UETD”, skriver borgmesteren i en mail til Furesø Avis.
Den opfordring har Neslihan Diksan imidlertid ikke fulgt, for i stedet for at melde sig ud af UETD, har hun meldt sig ud af Socialdemokratiet.
Det ærgrer Ole Bondo Christensen sig over.
“Neslihan Diksan har nu valgt side og i stedet valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet. Det beklager vi, for Neslihan har arbejdet godt for lokalsamfundet gennem sine snart 12 år i Furesø Byråd. Vi ønsker Neslihan alt muligt godt fremover”, skriver Ole Bondo Christensen.
 

Publiceret 12 September 2017 00:00

SENESTE TV