Lars Carstensen (C) håber, at partierne vil lære af Neslihan-sagen og have mere fokus på, hvad deres byrådsmedlemmer støtter. Foto: Lars Dalby

Lars Carstensen (C) håber, at partierne vil lære af Neslihan-sagen og have mere fokus på, hvad deres byrådsmedlemmer støtter. Foto: Lars Dalby

Borgmesterkandidat om Neslihan-sagen:

“Beklageligt på flere områder”

Partierne bør tage et eftersyn af kandidater, der stiller op til kommunalvalget. Det mener Lars Carstensen (C) efter sagen med Neslihan Diksan

Af
Helene Stolle

I går meddelte Neslihan Diksan, at hun har meldt sig ud af Socialdemokratiet som følge af hele det stormvejr, der har været omkring hende og hendes medlemskab af UETD (Unionen af Europæiske Tyrkiske Demokrater, red.).
Læs også: Neslihan Diksan melder sig ud af Socialdemokratiet: "Partiledelsen fremstiller mig som kriminel"
Et medlemskab, som den lokale partiforening ikke mener, er forenlig med de socialdemokratiske grundværdier, hvorfor de havde stillet Neslihan Diksan et ultimatum om at melde sig ud af UETD.

"Vi skal lære af sagen"

Den konservative borgmesterkandidat, Lars Carstensen, har fulgt sagen på sidelinjen, og han mener, at den er beklagelig på flere områder.
“Jeg har i tidligere valgperioder haft et godt samarbejde med Neslihan i integrationsrådet, og jeg er virkelig ked af, at hun har foretaget den fejlvurdering, at de to ting (medlemskabet af socialdemokratiet og UETD, red.) var forenelige”, siger han men understreger samtidig, at han håber, at Socialdemokratiet - og andre partier - tager ved lære af sagen.
Fik du læst: DEBAT: "Vi mangler 1.000 jobs"
“Det er glædeligt, at den lokale partiforening tager sagen alvorligt, men jeg må sige, at det er beklageligt, at de ikke har mere styr på, hvad deres byrådsmedlemmer støtter. Derfor forventer jeg, at Socialdemokratiet lærer af denne sag og foretager et eftersyn af de kandidater, de opstiller til valget”, siger han men fortæller også, at det selvfølgelig gælder andre partier.
“Vi skal selvfølgelig ikke ud og undersøge folk for alt. Men ligesom virksomheder henter referencer på kandidater til jobs, bør vi i partierne gøre det samme”, forklarer han.

Publiceret 12 September 2017 08:54