DEBAT:

"Cyklister skal også afpasse farten efter forhold og øvrige trafikanter"

Af
Hans A. Hagen

Fredtoftevej 6. Farum

Flere har her i avisen givet udtryk for bekymring vedrørende de kommende smalle cykelstier i den renoverede Hovedgade.
Bekymringen går bl.a. på, at der ikke bliver plads til at overhalinger. Det var der sådan set heller ikke før renoveringen, og det har aldrig været særlig rart at være cyklist på den hullede og ujævne strækning.
Læs også: DEBAT: Kommunen om cykelstier på Farum Hovedgade
Det er imidlertid tankevækkende, at mens bilisterne er nødt til at sænke farten på Hovedgaden (og mange andre steder), og ikke har nogen mulighed for at overhale en langsom bil på strækningen, så mener mange cyklister åbenbart, at der på vore offentlige veje og cykelstier skal være fri bane til at køre 'ræs', hvis man har lyst.
Hvorfor forstår så mange cyklister ikke, at de lige som bilisterne skal afpasse farten efter forholdene og de øvrige trafikanter?
Fik du læst: Neslihan Diksan melder sig ud af Socialdemokratiet: "De fremstiller mig som kriminel"
I den renoverede Hovedgade giver den bevidst flade adskillelse mellem fortov og cykelsti mulighed for overhaling inde over fortovet, og ikke som før ude mellem bilerne. Det er måske ikke nogen dårlig ting, og det kan vel gøres lovligt med passende skiltning. Der er heldigvis normalt god afstand mellem de relativt få fodgængere i Farum Hovedgade. Men: Kære cyklister, vore offentlige veje er ikke sportspladser. Find nogle bedre steder at komme op i syvende gear!

Publiceret 12 September 2017 00:00

SENESTE TV