Farum Svømmeklub har 40 års jubilæum, og det fejres med en reception på søndag. Privatfoto

Farum Svømmeklub har 40 års jubilæum, og det fejres med en reception på søndag. Privatfoto

Reception på søndag:

40 års jubilæum i svømmeklubben

På søndag markerer Farum Svømmeklub sit 40 års jubilæum med en stor reception på søndag

Farum Svømmeklub har det hele; svømmeskole og konkurrencehold. Sådan har det været i alle de 40 år, som klubben har eksisteret, og mens utallige børn og voksne har oplevet at blive trygge i vandet og gode svømmere, har klubbens elitesvømmere også opnået mange flotte, sportslige resultater med flere danske mesterskaber, danske rekorder og deltagelse ved de oplympiske lege.
“Farum Svømmeklub startede som en afdeling i Farum Idrætsklub i 1977. Dengang var det officielle navn Farum Idrætsklubs Svømmeafdeling, det blev dog hurtigt uofficielt til Farum Svømmeklub. I starten foregik svømmeundervisningen i den daværende svømmesal i Stavnsholthallen på Stavnsholtskolen. Det var dengang den eneste mulighed for at svømme indendørs i Farum Kommune. I begyndelsen fik man tildelt bassinet fire timer om mandagen – det var sådan, det hele startede”, fortæller Peder Wang Hansen, der er formand i klubben.
Fik du læst: Neslihan Diksan melder sig ud af Socialdemokratiet: "Partiledelsen fremstiller mig som kriminel"
I 1978 brændte Stavnsholthallen og svømmehallen, og da bassinet var for beskadiget til at kunne reddes, besluttede man at opføre Farum Svømmehal.
“Initiativet til dannelse af svømmeklubben, der var kommunens første, blev taget for at give farumborgere mulighed for at dyrke svømning lokalt. Før da måtte man tage til Birkerød eller længere væk, hvis man ville være medlem af en svømmeklub. I 1991 blev fodboldafdelingen i Farum Idrætsklub fusioneret med Stavnsholt Boldklub til Farum Boldklub, og svømmeafdelingen blev samtidig udskilt som selvstændig forening med navnet Farum Svømmeklub”, fortæller Peder Wang Hansen.

For få børn kan svømme

I alle årene har Farum Svømmeklub drevet både svømmeskole og konkurrencesvømning, da det for klubben hænger naturligt sammen at give børn og unge, der har interessen, mulighed for ikke bare at lære at svømme, men også at dyrke svømning som sport.
“Det fokus, der er på svømmekundskaber i konkurrenceafdelingen, smitter naturligt af på svømmeskolen, hvor der er ekstra fokus på kvaliteten i undervisningen. Børnene lærer ikke bare at svømme, men også at svømme godt og rigtigt”, fortæller Peder Wang Hansen, der ikke lægger skjul på, at der er for få børn i kommunen, der lærer at svømme ordentligt.
Fik du læst: DEBAT: "Vi mangler 1000 job"
“Det ses hvert år til Furesø Sommerlege, hvor klubben indtil i år har været vært for svømmedelen, hvor en stor del af kommunens elever på fjerde til sjette klassetrin kommer forbi svømmehallen. De begrænsede svømmekundskaber har dels betydning for sikkerheden i forbindelse med den enkeltes ophold i vand, men også stor betydning for den enkeltes mulighed for som voksen at kunne bruge svømning som en skånsom, men effektiv motionsform resten af livet til gavn for både krop og sjæl”, lyder det fra formanden, der tilføjer, at det aldrig er for sent at lære at svømme.

Dominerende i Danmark

På konkurrencesiden har klubben gennem de senere år været dominerende i dansk svømning på herresiden og er for tiden indehaver af syv ud af otte danske rekorder i holdkap.
Fik du læst: Fokus på børneområdet: Udviklingsudvalg er kommet godt i gang
“Forsøget på at få den sidste glippede med sølle 0,79 sekund ved de danske mester på langbane i juli måned i år. I stedet blev det til endnu et dansk mesterskab til klubben. Undervejs har en af Danmarks bedste svømmere gennem tiderne, Mette Jacobsen, svømmet i klubben. Hun repræsenterede Farum Svømmeklub fra 2000 til 2003”, fortæller Peder Wang Hansen og forstætter:
“Klubben har igennem mange år klaret sig rigtig godt sportsligt og fik med ansættelsen af en tidligere svensk landstræner som cheftræner tilbage i 2010 et markant løft hvad træningsfilosofi og -metode angår. Et løft, som klubben siden har videreført med en ny trænerstab og flotte resultater til følge”.

Kom med til reception

Selve jubilæumsdagen for Farum Svømmeklub var tilbage i april - den 6. april for at være helt nøjagtig - men dagen fejres altså først nu på søndag den 17. september med en reception mellem klokken 14 og 16. Alle er velkommen.

Publiceret 13 September 2017 09:14

SENESTE TV