Skoleleder efter kritik:

“Eleverne har adgang til nye digitale bøger”

Skoleleder på Hareskov Skole understreger, at skolen tilbyder deres elever nye i-bøger

Af
Af Kristina Pihl

“Jeg er lamslået! Vi bor i en af landets rigeste kommuner, og alligevel er der ikke råd til skolebøger?”, sådan skrev Heike Milling Thyssen i et debatindlæg i Furesø Avis.
Her forklarede Heike Milling Thyssen, der har børn på Hareskov Skole, at hendes datter i 6. klasse ikke kunne få nye matematikbøger. På et forældremøde fortalte matematiklæreren forældrene, at der ikke var råd til nye matematikbøger til alle tre 6. klasser, og derfor kunne Heike Milling Thyssens datter og resten af eleverne i hendes klasse ikke få nye bøger. Heike Milling Thyssen skriver i debatindlægget, at det ikke er eneste gang, at der har været problemer med skolen. I datterens klasse har de kun 12 historiebøger til hele årgangen, og hendes yngste datter, der går i 4. klasse, har først nu fået en engelskbog til eget brug.

Prioriterer det elektroniske

I et debatindlæg til Furesø Avis svarer Lis Engstrand Kappel, der er skoleleder på Hareskov Skole, på kritikken:
“På Hareskov Skole har alle elever på 6. årgang adgang til den nyeste i-Bog inden for matematiksystemet Kontext. Forlagene opdaterer de fysiske bøger løbende, og derfor har vi på Hareskov Skole lagt en langsigtet strategi for vores undervisningsmaterialer, da vi jo i sagens natur ikke kan udskifte alle vores bøger i takt med dette. “
Skolen bruger i stedet hovedsagligt deres penge på elektronisk undervisningsmateriale:
Fik du læst: Reception på søndag: 40 års jubilæum i svømmeklubben
“Vi skal understrege, at vores anvendelse af undervisningssystemer i stigende grad baserer sig på de digitale platforme, hvorfor det da også er hertil, vi allokerer de fleste af vores ressourcer. Dette er i øvrigt i tråd med den landsdækkende tendens. På flere skoler er man sågar gået helt væk fra fysiske bøger”, skriver hun.

Har også fysiske bøger

Selvom skolen går mere og mere over til digitale bøger, understreger Lis Engstrand Kappel, at skolen stadig prioriterer de fysiske bøger.
“Vi kan godt forstå, at mange fortsat kan lide at arbejde i fysiske materialer, og i visse sammenhænge har de efter vores mening også en berettigelse. Derfor prioriterer vi fortsat at indkøbe fysiske materialer. Ovenstående er i øvrigt gældende for alle fag på skolen, og vi skal understrege, at vores strategier og prioriteringer foregår via en løbende dialog mellem ledelse og fagudvalg. Som skoleleder er min dør i øvrigt altid åben, hvis forældre har spørgsmål til materialeudvalget,” skriver skoleleder Lis Engstrand Kappel.
Fik du læst: Find popcornene frem: Filmfestival kommer til Værløse

Politisk opbakning

Hasan Yilmaz (A), der er næstformand i Børne- og Skoleudvalget mener ikke, at Heike Milling Thyssens kritik af Hareskov Skole er retvisende. Ligesom Lis Engstrand Kappel understreger han, at skolens overgang til digitale i-bøger er en de af en landsdækkende udvikling, som skal ruste børnene til fremtiden.
“Den digitale læring er fremtiden, og uanset om jeg er for det eller imod det, så vil det på et eller andet tidspunkt være sådan, at undervisningsværktøjerne vil være digitale”, siger Hasan Yilmaz.
Til trods for at i-bøger er blevet en større del af undervisning på Hareskov Skole, mener Hasan Yilmaz, at det stadig skal være muligt at skaffe fysiske bøger til de familier, der ikke har råd til iPads eller lignende.
“Overgangen til i-bøger er en del af en landsdækkende udvikling, som vi bliver nødt til at støtte op om. Det er vigtigt for mig at understrege, at de børn og familier, der ikke har mulighed for at bruge digitale systemer, skal have fysiske bøger til rådighed”.

Publiceret 13 September 2017 00:00

SENESTE TV