Tilbage i 2014 gik Eurospar på Farum Hovedgade konkurs, og siden da har der været spekulationer over, hvad der skal ske med bygningen og hele området - men nu er der en plan. Arkivfoto

Tilbage i 2014 gik Eurospar på Farum Hovedgade konkurs, og siden da har der været spekulationer over, hvad der skal ske med bygningen og hele området - men nu er der en plan. Arkivfoto

Den gamle Sparkøbmand er endelig solgt:

Det skal der ske

Et nyt ambitiøst byggeprojekt ved den gamle Sparkøbmand skal give nyt liv til Farum Hovedgade

Af
Af Kristina Pihl

Et moderne bytorv kombineret med eksklusive lejligheder. Sådan lyder ambitionerne for den gamle Sparkøbmand ved Farum Hovedgade.
Det er Korf Ejendomme, der har opkøbt grunden ved Farum Hovedgade 46-48, og sammen med Rema 1000, der ejer Farum Hovedgade 50A og Gammelgårdsvej 6 (hvor ønsket er at etablere en REMA 1000-butik, red.), har de nu sendt en ansøgning til en lokalplan til Furesø Kommune med håb om, at planerne for ombygningen kan sættes i gang. Målet med det nye byggeprojekt er, at det skal trække noget af det handelsliv, som er rykket mod Farum Bytorv, tilbage til Hovedgaden.
Fik du læst: Se billederne: Solen skinnede over Store Cykeldag
Hos Korf Ejendomme håber de, at projektet kan give mere liv til Farum Hovedgade.
“Det er synd, at man har en hovedgade, der står og forfalder, som det er tilfældet i dag. Derfor tror jeg, der er mange, mig selv inklusive, der synes, det er på tide, hele området bliver løftet“, fortæller administrator i Korf Ejendomme til Furesø Avis.

Tæt samarbejde

Rema 1000 købte grunden ved Farum Hovedgade 50A og Gammelgårdsvej 6 tilbage i 2010.
I 2012 indgik de en aftale med den daværende EuroSpar om at lave et fælles projekt, der sikrede synergi mellem de to ejendomme. Da Sparkøbmanden gik konkurs i 2014, blev projektet ikke til en realitet.
I foråret 2017 købte Korf Ejendomme så grunden, og siden da har de to byggeherrer haft et tæt samarbejde - et samarbejdet der skal sikre samhørighed mellem de nye bygninger.
Fik du læst: Bondo om Neslihan-sagen: "Hun har valgt side"
På Farum Hovedgade 46-48 altså i den gamle Sparkøbmand er planen, at der skal opføres et byggeri i varierede højder på op til fire etager. I stueetagen skal der være fire til seks små specialbutikker, og på 1. 2. og 3. sal skal der være 12 moderne og eksklusive lejligheder på 100kvm.
“Når det nu er Hovedgaden, så vil vi bygge noget, der har en vis kvalitet og som er lækkert. Og når vi nu har muligheden for at lave det her store samarbejde med Rema 1000, så vil vi gøre det ordentligt”, lyder det fra Korf Ejendomme.

Sådan ser skitsetegningen ud for området ved den gamle Sparkøbmand. Illustration fra Korf Ejendomme.

Sådan ser skitsetegningen ud for området ved den gamle Sparkøbmand. Illustration fra Korf Ejendomme.

Parkeringsplads og torv

Ud over etageejendommen og Rema 1000 skal der også laves en stor parkeringsplads med plads til omkring 90 biler.
Parkeringspladsen skal være med til at tiltrække kunder, som både vil handle i torvets butikker eller de omkringliggende butikker på Hovedgade. Pladsen mellem de to nye bygninger skal være med til at skabe sammenhæng. Ved parkeringspladsens udmunding skal der etableres en mindre torveplads, hvor de besøgende kan opholde sig. Visionen er, at der ved torvepladsen skal laves en mindre pavillon, hvor der kan være plads til eksempelvis en is-butik.

Respekt for stilen

For de to bygherrer har det været vigtigt at respektere den stil og historie, der er i området. Derfor har de valgt, at den nye lejlighedsbygning ikke bliver højere end Danske Bank-bygningen. Bygningens højde falder, så den ikke tager solen fra naboerne i området.
Arkitekterne har foreslået, at etagebyggeriet udføres med mansarstag, københavnertag eller lignende, så det mindsker fornemmelsen af bygningens højde samtidig med, at det passer til de omkringliggende bygninger.
Ifølge Korf Ejendomme har der været en god dialog med kommunen, når de har drøftet visionerne for området.
Hvornår det endelige byggeprojekt er færdigt, vides ikke, men Korf Ejendomme håber, at projektet kan gennemføres hurtigst muligt.

Sådan skal ejendomsbyggeriet se ud, hvis det står til Korf Ejendomme.

Sådan skal ejendomsbyggeriet se ud, hvis det står til Korf Ejendomme.

null

Publiceret 14 September 2017 10:56