Velgørenhed:

Henrik fra Farum er på vej mod Kilimanjaro

Henrik Eeg og 39 andre frivillige for Børneulykkefondens projekt Climb for Charity er torsdag rejst afsted for at bestige Afrikas højeste bjerg

Af
Af Kristina Pihl

I dag drager en gruppe på 40 danskere afsted for at bestige Kilimanjaro som en del af initiativet Climb for Charity. Formålet er at samle midler ind til Børneulykkesfonden og projektet Legeheltene, der skal gøre indlagte børns tid på hospitalet mere aktiv. Blandt deltagerne er 41-årig Henrik Eeg fra Farum, der til daglig er selvstændig vognmand. Han meldte sig til projektet tilbage i foråret, fordi han ville støtte et godt formål, samtidig med at han ville udfordre sig selv.
Fik du læst: Se billederne: Solen skinnede over Store Cykeldag
“Jeg synes, det er et godt formål, og så vil jeg gerne prøve noget ekstremferie, og det tænkte jeg, at det var muligt at kombinere via Børnelykkefonden”, fortalte Henrik Eeg i august.

En stor udfordring

Med en højde på 5895 meter over havets overflade er der ingen tvivl om, at bestigningen af Kilimanjaro bliver en udfordring for Henrik Eeg og de andre deltagere. Turen til toppen byder på mange forskellige typer af terræn, der tæller alt fra regnskov til store gletsjere og iltfattigt luft. For at blive klar til turen har alle deltagere fået et ambitiøst træningsprogram. For Henrik Eeg har træningen blandt andet stået på coretræning, lange gåture og trappegang.
Fik du læst: Skoleleder efter kritik: “Eleverne har adgang til nye digitale bøger”
Blandt de 40 deltagere er der også flere kendte personligheder med som TV- og radiovært Peter Falktoft, tidligere professionel håndboldspiller og direktør Rikke Hørlykke og kok, forfatter og foredragsholder Thomas Rode Andersen, Alle pengene der samles ind på turen går til Børneulykkesfonden og deres projekt Legeheltene, der fokuserer på at styrke indlagte børns motorik og sociale kompetencer gennem leg og bevægelse. Børneulykkesfondens generalsekretær Henriette Madsen er meget taknemmelig over initiativet bag Climb for Charity.
”Når børn er indlagt i længere tid, kan det desværre gå ud over deres motoriske evner, fordi de ikke får bevæget sig nok. Målet med Legeheltene er derfor at igangsætte aktiviteter med leg og bevægelse, som får børnene op af sengen og ud af hospitalsstuen. Vi er derfor utroligt taknemmelige over, at deltagerne i Climb for Charity har lyst og overskud til at samle midler ind til projektet”, siger Henriette Madsen.

Publiceret 14 September 2017 00:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV