På lørdag kan du komme til torvedag på Værløse Bymidte. Foto: Kristina Pihl

På lørdag kan du komme til torvedag på Værløse Bymidte. Foto: Kristina Pihl

Nye initiativer skaber optimisme på Bymidten

Lørdagens torvedag på Værløse Bymidte er bare ét af mange initiativer, som skal skabe liv på bymidten

På lørdag bliver Scenetorvet på Værløse Bymidte omdannet til et levende marked, når torvedagen løber af stablen. Under overskriften Smag og Kunst kan du opleve hjemmeproduceret legetøj, lokalproducerede fødevarer, kunstudsalg af lokale kunstværker, kaffe og kage, øl-pølser, flæskestegssandwich og meget mere. Torvedagen er det et første resultat af et nyt og stærkere samarbejde mellem butikkerne i Centerforeningen, kommune, borgere og ejerne.

Nyt udviklingsudvalg

Furesø Kommune tog i 2016 initiativ til udviklingsudvalg med borgere, handelsdrivende, politikere og ejere af de forskellige ejendomme i Bymidten. I fællesskab har de sat retning for fremtidens bymidte med en række anbefalinger og ønsker.
Fik du læst: Den gamle Sparkøbmand er endelig solgt: Det skal der ske
”Bymidten har rigtig mange kvaliteter med gode byrum og gode indkøbsmuligheder. Vi har mange uafhængige ejere og aktører, og det kræver samarbejde, hvis vi vil opnå noget”, siger Annette Schou, der er konsulent i Centerforeningen. De mange aktører har nu oprettet en koordinationsgruppe, der skal gøre anbefalingerne om udvikling af Værløse Bymidte til virkelighed.
”Koordinationsgruppen er fantastisk til at få ting til at ske. Lige pludselig har vi fået samlet de forskellige aktører, så der ikke er så langt fra tanke til handling (...)”, siger Camilla Hovard fra Værløse Optik og næstformand i Centerforeningen.

Bymidte under forandring

I de kommende år vil man altså opleve en bymidte i forandring. Eksempelvis vil der komme nyt byrumsinventar på udvalgte steder, og der arbejdes med mulighederne for en café. Det glæder Furesøs borgmester og formand for udviklingsudvalget, Ole Bondo Christensen (A), der håber snart at kunne løfte sløret for et nyt, storstilet byggeprojekt på posthusgrunden ved stationen.
Fik du læst: Se billederne: Kasseløbet bragte mere end 115.000 kroner ind til Børnehuset Siv
”Torvedagen er et godt eksempel på, at det ikke bare bliver ved snakken. Bymidten er der, hvor værløseborgerne mødes. Gode butikker, caféer og byrum er med til at skabe en god by og en oplevelse af at høre til. Det glæder mig rigtig meget, at de forskellige ejere og butiksindehavere nu har fundet sammen om at gøre Bymidten endnu bedre,” siger Ole Bondo Christensen.

Publiceret 15 September 2017 00:00

SENESTE TV