De mange fremmødte borgere og virksomheder lyttede interesseret til oplæg om socialøkonomiske virksomheder. Foto: Furesø Kommune

De mange fremmødte borgere og virksomheder lyttede interesseret til oplæg om socialøkonomiske virksomheder. Foto: Furesø Kommune

Stor interesse for temadag om socialøkonomiske virksomheder

Mange borgere og virksomheder blev mandag klogere på socialøkonomiske virksomheder

En sal fuld af engagerede borgere og virksomheder mødtes mandag eftermiddag på Furesø Rådhus til temadag om socialøkonomiske virksomheder. De fremmødte blev klogere på tankerne bag socialøkonomiske virksomheder, og kreative ideer til nye virksomheder opstod.
Ud fra et teoretisk indspark fra advokat Line Barfod og fortællinger fra den socialøkonomiske virksomhed 'Send Flere Krydderier' fik deltagerne på temadagen mulighed for at skabe nye ideer og komme med forslag til Furesø Kommunes indsats for socialøkonomiske virksomheder.
Fik du læst: Lokal snedker skal dømme unge i Abu Dhabi
 

Idéudvikling og kreative indspark

På en workshop fik deltagerne mulighed for at idéudveksle og komme med nye kreative indspark til socialøkonomiske virksomheder. Diskussionerne gik blandt andet på, hvordan mennesker med nedsat arbejdsevne kan være en stor ressource for en virksomhed og eksempelvis understøtte forretningsstrategien. Deltagerene kom også med ideer til, hvordan et samarbejde med kommunen kan etableres, og der opstod helt konkrete ideer til en socialøkonomisk virksomhed med fokus på flere varme hænder i børnehaven og cykeltræning til flygtninge.
Fik du læst: Se billederne: Travl weekend på Bymidten
“Jeg er meget glad for den store tilslutning til temadagen. De mange input og ideer fra mødet kan vi nu bruge til at tilrettelægge gode rammer for virksomhederne, der skal fungere på kommercielle vilkår,” forklarer formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget, Preben Sandberg Pettersson (A).

Task force hjælper virksomheder på vej

Efter temadagen mødtes den task force, der skal give deres anbefalinger til, hvordan socialøkonomiske virksomheder etableres. Preben Sandberg Pettersson er formand for task forcen, som desuden består af en række specialister inden for området, blandt andre Huset Venture og Nær og Fjern, som begge er socialøkonomiske virksomheder. Deltagerne i taske forcen skal komme med input og vejledning, så nye socialøkonomiske virksomheder bliver klædt godt på og får de bedste muligheder for en sund og driftssikker opstart. Målet er, at Furesø Kommune skal have mindst to socialøkonomiske virksomheder inden udgangen af 2018.
Task forcen mødes næste gang den 30. oktober 2017.
kp

Publiceret 20 September 2017 00:00