Flemming Oppfeldt synes, at det er synd, at Frodes Plads glemme si planerne fra Korf Ejendomme. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Flemming Oppfeldt synes, at det er synd, at Frodes Plads glemme si planerne fra Korf Ejendomme. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

DEBAT:

"Hvor blev Frodes Plads af?"

Flemming Oppfeldt, Søvej 5, Farum

Furesø Avis beskrev for 14 dage siden et skitseprojekt til etablering af et butikscenter midt på Farum Hovedgade ved “Frodes Plads”.
Det er Korf Ejendomme og Rema 1000 som står bag et byggeri af et supermarked, et antal butikker samt boliger.
Først og fremmest: det var godt der kom skred i tingene, og der kom skitser på bordet. Det er fint, at Farum Hovedgade fastholdes som handelsgade. Tak for det.
Læs også: Den gamle Sparkøbmand er endelig solgt: Det skal der ske
Skitseprojektets planløsning kan dog forbedres. Hvis man ser på tegningerne, så vil “hovedpersonen” ud til Frodes Plads, altså pladsdannelsen ved Danske Bank, ikke være bygninger, men en stor parkeringsplads. Rema 1000 tænkes placeres længst væk på grunden, helt ovre ved Gammelgårdsvej. Dermed forsvinder pladsdannelsen. Det er en meget gammeldags tænkemåde, at det vigtigste er bilerne, og så må resten indrette sig.
Jeg er sikker på, at Rema 1000 kan placeres anderledes på grunden og delvis danne en facade mod Hovedgaden og sammen med de nye butikker skabe et attraktivt handelstorv. Og bilerne? jamen dem kan vi placere bagved, ikke ude ved Hovedgaden.
Jeg vil foreslå, at Furesø Kommune sammen med ejerne, benytter sig at dette denne lejlighed til at indbyde til et borgermøde om planerne. Meget gerne nu, inden der bliver truffet en reel beslutning.

Publiceret 28 September 2017 11:40