Et nyt privathospital på 1300 kvadratmeter er snart en realitet. Arkivfoto

Et nyt privathospital på 1300 kvadratmeter er snart en realitet. Arkivfoto

Den gamle rådhusbygning i Farum bliver til privathospital

I starten af det nye år vil rådhusbygningen være ombygget til et privathospital

Af
Af Kristina Pihl

Til januar slår Furesøs første privathospital dørene op i den gamle rådhusbygning i Farum. Det nye privathospital bliver på 1300 kvadratermeter og byggeriet er allerede gået i gang. CPH Privathospital, der står bag byggeriet, har fået økonomisk støtte fra statens finanseringsfond, Vækstfonden, til byggeriet.
Fik du læst: Nyt mobilt servicehus skal få flere i arbejde
Dorthe Mikkelsen, der er direktør og medejer af CPH Privathospitaler, skriver i en pressemeddelelse, at valget er faldet på det gamle rådhus, fordi bygningen har de perfekte rammer.
”Vi har ledt efter et sted, der kunne rumme vores ambitioner. Foruden de skønne ydre rammer er beliggenheden også helt ideel med bare fem minutters gang fra S-togsstationen og et stenkast fra motorvejen,” fortæller Dorthe Mikkelsen.

Store visioner

Allerede måneder inden den officielle indvielse har CPH Privathospital indgået sin første samarbejdsaftale med Region Hovedstaden. Og Dorthe Mikkelsen har store planer for sit hospital, der forventer at kunne behandle flere tusinde patienter årligt.
”Foruden vores stærke fokus på patienterne har vi en ambition om at være den absolut bedste arbejdsplads. Det vil vi sikre ved at skabe et professionelt arbejdsmiljø og en god work/life balance for vores medarbejdere,” fortæller hun og fortsætter
”Desuden har vi en aftale med vores udlejer om, at vi på sigt kan leje os ind på de resterende kvadratmeter, der ikke udnyttes her i første omgang. Så der er plads til vækst.”
Fik du læst: Nye boliger på vej til ældre og handicappede

Nyt sundhedsområde

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) glæder sig over det nye privathospitals placering ved det gamle rådhus. Hospitalet vil være med til at danne et sundhedsområde midt i Farum, hvor der i forvejen ligger et hørecenter, en fysioterapi og et genoptræningscenter.
“Vi er positive overfor projektet. Det er i god synergi med andre initiativer. Jeg er glad for, at der kommer liv i området, og vi kan tænke de her aktiviteter sammen med det, der i øvrigt er i områder. Jeg tror, borgerne vil få stor glæde af området,” siger Ole Bondo Christensen.
Det nye privathospital vil ifølge borgmesteren være med til at skabe nyt liv i Farums bymidte. Blandt andet vil der komme 90 nye arbejdspladser på hospitalet, men også de mange borgere, der besøger hospitalet, vil give energi til byen.
“Det nye byggeri vil gavne bylivet. Ud over de medarbejdere der kommer i området, vil der også komme borgere, der skal betjenes. Det er en mulighed for, at bymidten kan vitaliseres,” fortæller Ole Bondo Christensen.

null

Publiceret 02 October 2017 00:00