Byrådsveteran John Ingemann Allentoft har valgt ikke at genopstille til kommunalvalget. Arkivfoto

Byrådsveteran John Ingemann Allentoft har valgt ikke at genopstille til kommunalvalget. Arkivfoto

John Allentoft stopper i politik

John Ingemann Allentoft (C) genopstiller ikke til byrådet

Af
Af Kristina Pihl

Ved kommunalvalget 21. november vil den mangeårige byrådsveteran John Ingemann Allentoft fra de Konservative ikke være at finde på stemmesedlen. For efter næsten 20 år i byrådet, først i Værløse og senere i Furesø Kommune, har han valgt at gå på pension. Han mener, tiden nu er inde til at sige stop og give stafetten videre til nye kræfter. Han vil nu i stedet bruge tiden på fritidsinteresser, familien og børnebørnene.
Fik du læst: Glæde i Alternativet: Flere politikere støttede det grønne partis opstilling
“Alting har sin tid, og nu har jeg været med i 20 år. Mange af de ting jeg har arbejdet med er rundet af, og her tænker jeg især på færdigudviklingen af Furesø kommune som en udbygget kommune. Efter 20 år synes jeg, der skal være plads til andre interesser. I politik skal der lægges et stort arbejde i det, og det er ingen hemmelighed, at det har taget meget af min tid, men nu synes jeg andre ting skal have lov at fylde lidt mere,” fortæller John Ingemann Allentoft.
 

Stort aftryk

Gennem næste to årtier har John Ingemann Allentoft været med til at sætte sit aftryk på Værløse og Furesø Kommune, og han er stolt over de projekter han har været med til at gennemføre.
“Jeg er stolt over afrunderingen af vores bydele. Det at vi i dag stort set er en udbygget kommune, hvor man ikke er i tvivl om, hvad der er land og natur, og hvad der er by," fortæller John Ingemann Allentoft og fortsætter,
"Men den ting jeg er mest stolt over er udviklingen på flyvestationen. Jeg har været med i flyvestationens historie. Lige fra Værløsetiden, hvor vi sad og forhandlede med ministeriet om flyvestationens fremtid og frem til i dag. Jeg har haft fornøjelsen af at være formand for det udvalg, som har haft ansvaret for flyvestationen, lige siden. Jeg er mest glad for, at det er lykkedes at omdanne flyvestationen fra et militæranlæg til et attraktivt område med attraktive boliger, dejlige naturværdier og spændende historiske fortællinger," lyder det fra John Ingemann Allentoft.

Tak fra kollegaer

Byrådskollega Susanne Mortensen (C) har igennem mange år arbejdet sammen med John Ingemann Allentoft. Hun takker ham for det store arbejde og engagement, han har lagt i kommunen.
”Jeg har haft fornøjelsen af at samarbejde med John de seneste fire valgperioder. Jeg vil gerne takke John for den kæmpe indsats han har ydet. John har sat store aftryk for fremtiden og har med sit store engagement og sin store viden i høj grad bidraget til udvikling og fornyelse. John har dertil vedholdende arbejdet for, at bevare de værdier vi har i Furesø. Nu skal tiden bruges på andet og det må siges, at være meget velfortjent.”
Fik du læst: Den gamle rådhusbygning i Farum bliver til privathospital
Når den politiske karriere er slut efter næste kommunalvalg, er John Ingemann Allentoft ikke i tvivl om, at tiden som politiker er slut.
“Jeg er helt sikker på, at jeg kan holde mig ude af politik. Jeg er så gammel i politik, at jeg ved, at enten er man med, eller også er man ikke med. Hvis man ikke er med, skal man holde sin mund og give stafetten videre til de nye, der kommer ind,” siger John Ingemann Allentoft.

Publiceret 03 October 2017 00:00

SENESTE TV