Smilene var fremme hos de tre kandidater fra Alternativet, Allon Hein Sørensen (tv), Katarina Ritz (midten) og Hanne Juel, da de afleverede stillerlisterne på rådhuset. Privatfoto

Smilene var fremme hos de tre kandidater fra Alternativet, Allon Hein Sørensen (tv), Katarina Ritz (midten) og Hanne Juel, da de afleverede stillerlisterne på rådhuset. Privatfoto

Glæde i Alternativet:

Flere politikere støttede det grønne partis opstilling

Ole Bondo Christensen (A) er en af de erfarne lokalpolitikere, der med sin underskrift støttede op om Alternativets opstilling

Af
Af Kristina Pihl

Alternativet er klar til deres første kommunalvalg, efter at partiet i fredags afleverede deres kandidat- og stillerliste. Partier fortæller til Furesø Avis, at de har oplevet stor opbakning både blandt borgerne i kommunen og politikerne, og ved onsdagens byrådsmøde, hvor partiet tog ordet og spurgte, hvem der ville støtte op om opstillingen med en underskrift, var opbakningen også stor. Blandt andet støttede borgmester Ole Bondo Christensen partiet med sin underskrift.
Læs også: Demokratiets lokale festdag: Medier samarbejder om demokrati og kommunalvalget 2017
Efter at Alternativet i fredags afleverede deres kandidat- og stillerliste er er de tre kandidater, Allon Hein Sørensen, Hanne Juel og Katarina Ritz klar til efterårets kommunalvalg.

Fokus på velfærdsområdet

Tilslutningen til Alternativet i Furesø kommune lå ved folketingsvalget i 2015 pænt over landsgennemsnittet, og lokalforeningen håber derfor også på et rigtig godt resultat til efterårets valg, med mindst et men gerne flere alternativister i byrådet.
Fik du læst: Den gamle rådhusbygning i Farum bliver til privathospital
 
Får Alternativet mulighed for at få politisk indflydelse er store dele af velfærdsområdet noget der vil blive prioriteret højt, både hvad angår daginstitutioner, ældrepleje, handicapområdet mm. Partiet støtter også op om idéen om ansættelse en uafhængig borgerrådgiver, det skal hjælpe borgerne med at navigere i det til tider komplekse kommunale system, fungere som bisidder, hjælpe i forbindelse med klager og lignende.
“Alternativets politik tager altid udgangspunkt i, at der skal være sorte tal på alle tre bundlinjer; den økonomiske, den sociale og den miljømæssige. Det er derfor kritisk, at man aldrig går på kompromis med den miljømæssige eller sociale indsats, fordi man øjner en mulighed for at spare penge. Omvendt skal der også være en realistisk tilgang til økonomien, og de tiltag der koster penge, bør man også stå på mål for hvordan man har tænkt sig at finansiere,” skriver Alternativet til Furesø Avis.

Publiceret 03 October 2017 08:58