Nordsjællandske borgmestre sender fællesbrev til justitsministeren

12 nordsjællandske borgmestre er gået sammen i kampen om flere ressourcer til politiet

Borgmester Ole Bondo Christensen er initiativtageren bag et fælles brev fra nordsjællandske borgmestre til justitsminister Søren Pape Poulsen. I brevet, der blev sent sidste fredag, opfordrer de 12 borgmestre Regeringen og Folketinget til at tilføre politiet flere ressourcer, så de mange indbrud i nordsjællandske hjem kan bekæmpes:
“Som borgmestre i Nordsjælland er vi meget optaget af, at der er tilstrækkeligt med ressourcer i Nordsjællands politikreds til at løse de borgernære og tryghedsskabende opgaver i vores kommuner. De mange indbrud i de nordsjællandske kommuner er et alvorligt problem, der truer retsfølelsen og skaber utryghed hos vores borgere. I den seneste opgørelse fra 1. kvartal 2017 er 7 nordsjællandske kommuner i top 10 af de mest indbrudsplagede kommuner i Danmark. Ser vi på opklaringsprocenten ligger den på ca. 5 %”.
Fik du læst: Se billederne: Børn og voksne sagde farvel til Skolelandbrugets Susanne
I brevet roser borgmestrene deres samarbejde med politiet, men understreger samtidig at der hårdt brug for flere ressourcer.
“Vi har alle rigtig godt samarbejde med Nordsjællands Politi gennem vores kredsråd, lokalråd, SSP og øvrige samarbejdsfora. Vi oplever, at politiet gør, hvad der er muligt for at forebygge og opklare de mange indbrud og anden kriminalitet, men at politiet desværre ikke har de fornødne ressourcer til at løse opgaverne tilfredsstillende. Det er vores opfattelse, at Regeringen og Folketinget må træffe de nødvendige beslutninger om at tilføre de fornødne ressourcer til at håndtere politiopgaverne. Vi mener endvidere, at der bør være en samlet prioritering af indbrudsområdet for hele landet, der sikrer, at der er tilstrækkeligt med ressourcer til at sætte ind over for de mange indbrud, hvor Nordsjælland jo i særlig grad er ramt,” skriver de nordsjællandske borgmestre.
Ole Bondo Christensen oplyste onsdag, at de stadig venter på svar fra justitsministeren.

Publiceret 05 October 2017 19:00

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV