"Virkeligheden er, at det præsterede er markante forringelser af seniorbolig bebyggelser og manglende boliger til borgere med skavanker der har behov for bredere døre, store badeværelser, niveaufri indgang og udgang til have eller altan. Heller ikke antal plejehjemsboliger dækker behovet", skriver Mogens Dalboe i dette indlæg og understreger, at han savner, at udvalgsformanden ved mere om emnet. Modelfoto

DEBAT:

"Konkret viden savnes fra Susanne Mortensen"

Mogens Dalboe, Æblelunden 5, Farum

I Furesø Avis den 2. oktober oplyser formand for Social- og Sundhedsudvalget, Susanne Mortensen (C), at målsætningen om 200 nye senioregnede boliger er ved at være indfriet. Virkeligheden er, at det præsterede er markante forringelser af seniorbolig bebyggelser og manglende boliger til borgere med skavanker der har behov for bredere døre, store badeværelser, niveaufri indgang og udgang til have eller altan. Heller ikke antal plejehjemsboliger dækker behovet. Susanne Mortensen bedes oplyse faktiske antal seniorboliger, antal handicapegnede boliger og antal plejehjemsboliger i henholdsvis 2013 og i 2017, så borgerne kan forholde sig til kendsgerninger.
Læs også: Nye boliger på vej til ældre og handicappede
Ved Social-og Sundhedsudvalgets møde 6. februar 2013 fremgik, at der var 800 borgere på venteliste til seniorbolig. For at løse det, omdøbte man seniorboliger til senior- og handicapegnede boliger og krævede lægeattest for at komme i betragtning. Kommunen har 100% anvisning mod normalt 25% af antal almene boliger der giver god balance så borgere med forskelligheder kan skabe gode boligmiljøer. Med betingelse om lægeattest og 100% kommunal anvisning, skaber kommunen uhensigtsmæssig beboersammensætning der er dømt til at mislykkes som semiplejehjem.
Det er ikke fordi der mangler økonomi. Byrådet har afsat 10 mio kr i hvert af årene 2016 – 2019 som grundkapital til almene boliger. På nuværende tidspunkt er bevilget 18,2 mio kr som grundkapital til 62 boliger uden krav om lægeattest og uden kommunal anvisning. Hver af de 62 nye lejere modtager således 294.000 kr uden at kommunen, som vanligt i almene bebyggelser, disponere over 25% af antal boliger til boligsociale formål.
Fik du læst: Karen Palsgaard er gået bort: "Farum har mistet en ledestjerne"
Ser frem til konkret oplysning om, hvilken målsætning det er formand for Social-og Sundhedsudvalget Susanne Mortensen (C), har indfriet. Dét der synes at være præsteret, er forringelse af seniorbolig bebyggelser og manglende etablering af boliger til borgere med årenes skavanker af varierende karakter.

Publiceret 06 October 2017 07:51