Ulrick Moos var både glad og taknemmelig, da han lørdag formiddag modtog Årets Kulturpris i Furesø Kommune. Det skete ved indvielsen af det nye, samlende rådhus. Foto: Helene Holm Stolle

Ulrick Moos var både glad og taknemmelig, da han lørdag formiddag modtog Årets Kulturpris i Furesø Kommune. Det skete ved indvielsen af det nye, samlende rådhus. Foto: Helene Holm Stolle

Årets kulturpris gik til naturskole-formand

Årets Kulturpris gik til Ulrick Moos, formand for Naturstøttepunkt Hjortøgaard på den gamle flyvestation

Af
Helene Stolle

Det blev Ulrick Moos, der lørdag fik overrakt Årets Kulturpris i Furesø. Festligheden fandt sted i forbindelse med indvielsen af det nye, samlende rådhus i kommunen.
Ulrick Moos modtog den hærderfulde pris og de medfølgende 10.000 kroner for sin store indsats for Naturstøttepunktet Hjortøgaard - naturskolen på den gamle flyvestation i Værløse.
Fik du læst: Efter pres fra erhvervslivet: Nu vendes ensretningen på Farum Hovedgade
Ligesom de foregående år har dommerkomiteéen været på en svær opgave, da de skulle udvælge de nominerede til årets kulturpris blandt de mange indstillede, hvilket da også kunne ses i, at der var hele 11 nominerede - heriblandt flere gengangere fra tidligere år og en større gruppe af helt unge borgere, der med deres engagement i kommunen og især for ungdomslivet er med til at gøre en stor forskel for borgerne i Furesø. Men det blev altså Ulrick Moos, der løb med den hæderfulde titel.
“At få tildelt kommunens kulturpris i konkurrence med så mange højt kvalificerede nominerede er en stor ære. Valget må have været en hård nød at knække, så mange tak”, lød det fra Urick Moos, der understregede, at han ser prisen som en skulderklap til hele bestyrelsen for Hjortøgaard.
“Bestyrelsen har jo i fællesskab trukket læsset fra den første start i 2011 til i dag, hvor vi med millionstøtte fra flere fonde og fra kommunen har gennemført et større anlægsprogram og startet en udeskole, som kommunens skoler benytter sig af”, fortalte Ulrick Moos og forklarede, hvordan udeskolen forsøger at kombinere faglig indlæring, bevægelse og social interaktion mellem eleverne.

Et drys malurt i bægeret

Selvom Ulrick Moos var både glad og ydmyg over at modtage kulturprisen og ikke lagde skjul på, at opbakningen fra Furesø Kommune til Hjortøgaard har været uvurderlig, så undlod han ikke at løfte en pegerfinger overfor kommunen og iveren efter at udbygge kommunen.
Fik du læst: Enigt byråd bag budgettet: Flere penge til børn og ældre
“Jeg vil gerne benytte lejligheden til at løfte en pegefinger overfor politikernes konstante ønske om indbyggervækst. Må jeg minde om, at hver ekstra bolig koster godt 1.000 m2 grøn natur, når alt medregnes. Jeg opfordrer politikerne til i den kommende kommuneplan langsigtet at forholde sig til, hvor stor vores dejlige kommune skal være”, lød det fra prisvinderen.
Søndag den 22. oktober mellem klokken 11 og 13 igen er arrangement på Hjortøgaard. Her kan deltagerne give en hånd med til at fylde grene på Hjortøgaards nye pilehegn mod at få lidt mundgodt.

De nominerede til Kulturprisen 2017

 • Niels Bødker Thomsen, medlem af Værløseegnens Historiske Forenings bestyrelse
 • Mikael Boutrup, medarrangør af Store Flyvedag
 • Charlotte Søllner Hernøe, formand for Kirke Værløse og Omegns Husmoderforening
 • Anders Bøttger, ABScenedesign
 • Peter Nørager-Nielsen, Instruktør i Teatergruppen Syvstjernen
 • Lasse Winther, Ungekulturhuset, Ungerådet
 • Niels Pihl, Arrangør af foredrag om opera og filmforevisninger
 • Elsebeth Lauridsen og Kaja Pihl, tidligere aktivitetsledere i Røde Kors
 • Anders Eiersted Molzen, Astrid Jensen, Freja Marthin og Marie Rodian Arleth, digitale ambassadører og medlemmer af Furesø Fælleselevråd
 • Ulrick Moos, medstifter af Naturskolen Hjortøgård
 • Lasse Winther, Muhammed Bektas, Jacob Warrer og Nichlas Norlander, Ungekulturhuset, Ungerådet mm.

Publiceret 08 October 2017 00:39

SENESTE TV