Godt nyt for foreningslivet:

Lokalegebyret ud af budgettet

Byrådet besluttede onsdag aften at fjerne det forhadte lokalegebyr for foreningslivet

Af
Helene Stolle

Det omstridte og meget forhadte lokalegebyr for foreningslivet blev onsdag aften fjernet fra budgettet, da Furesø Byråd mødtes til anden behandling af Budget 2018.
Gebyret var ellers en del af den to-årige budgetaftale, der blev indgået sidste år, hvor byrådet havde aftalt med folkeoplysningsudvalget, at foreningslivet også skulle være med til at skabe balance i kommunens økonomi - blandt andet ved at betale et gebyr for lån af kommunens lokaler. Men nu er gebyret altså alligevel hevet ud af budgettet. Det sker, da den økonomiske udvikling i kommunen er mere gunstig end forventet.
Fik du læst: Stor satsning hos FCN: Skaber nye rammer for pige- og kvindefodbold
At fjerne gebyret og den aktivitetsramme-besparelse, der også var lagt på foreningslivet, glæder Helle Katrine Møller (B), der er formand for kultur-, fritids- og idrætsudvalget.
“Det er naturligt at fjerne gebyret og besparelsen, når det her et år efter aftalens indgåelse viser sig, at der er så meget luft i økonomien, at vi ikke behøver belaste de frivillige kræfter her i Furesø med øgede udgifter. Vi har haft en virkelig god dialog om tingene, og det takker jeg for”, siger hun.
Også Sven Krarup Nielsen, der er formand for folkeoplysningsudvalget er tilfreds med den nye beslutning, som han ser som et skulderklap til det meget aktive foreningsliv, der findes i Furesø.
Fik du læst: Kom med din idé til Farum Midtby
“Sidste år lykkedes det os at stå sammen på hele kultur-, fritids- og idrætsområdet. Målet var, at vi skal udnytte kommunens faciliteter bedst muligt, ligesom foreningerne skulle mere i spil, når kommunen løser opgaver i forhold til udsatte børn, integration og den åbne skole. Vi er nået et godt stykke med de målsætninger. I det lys er det rigtig glædeligt, at et samlet byråd i enighed har ønsket at fjerne besparelsen på lokalegebyr og aktivitetstilskud, da foreningslivet lægger vægt på et bredt samarbejde med hele byrådet”, siger han i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

null

Publiceret 13 October 2017 11:24

Furesø Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Furesø Avis
SENESTE TV